29/12/2018 29/12/2018 Η εκκλησία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη , σε όλες τις δυσκολίες , πνευματικές ανάγκες και οικονομικά προβλήματα. Ειδικά από τη στιγμή που η κρίση γονάτισε τον Έλληνα, η εκκλησία, τα μοναστήρια και οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί ήταν αυτοί που έδωσαν το χέρι τους στον πονεμένο, απογοητευμένο, πεινασμένο, αποξενωμένο από την κοινωνία συνάνθρωπό μας. Σε...
29 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2018 - 10:16

Κάθε εκκλησία πηγή δύναμης για τον συνάνθρωπο

Διαδώστε:
Κάθε εκκλησία πηγή δύναμης για τον συνάνθρωπο

Η εκκλησία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη , σε όλες τις δυσκολίες , πνευματικές ανάγκες και οικονομικά προβλήματα.

Ειδικά από τη στιγμή που η κρίση γονάτισε τον Έλληνα, η εκκλησία, τα μοναστήρια και οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί ήταν αυτοί που έδωσαν το χέρι τους στον πονεμένο, απογοητευμένο, πεινασμένο, αποξενωμένο από την κοινωνία συνάνθρωπό μας.

Σε κάθε γειτονιά και μια εκκλησία, λειτουργεί ως πηγή δύναμης και καθάριου νερού για τους διψασμένους.

Στόχος του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι να παρουσιάζει καθημερινά αυτό το έργο της εκκλησίας, όχι γιατί το έχει ανάγκη η ίδια αλλά γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση πρέπει να σταματήσουν να νιώθουν μόνοι και να συνειδητοποιήσουν ότι μέσω της Εκκλησίας ο Θέος είναι κοντά τους σε κάθε βήμα τους.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στον Πειραιά,  ο πατήρ Γεώργιος Γεωργακόπουλος μας εξηγεί πως στην εκκλησία που διακονεί μαζί με άλλους Ιερείς έχει γίνει σημείο αναφοράς για τον κόσμο που έχει ανάγκες.

Ρεπορτάζ Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα Ανδρέας Χαλκιόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων