02/03/2019 02/03/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.Ανδρέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην διημερίδα για τη θρησκευτική και εκκλησιαστική διπλωματία που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Εξωτερικών: “Oι σχέσεις εθναρχίας και έθνους είναι κυμαινόμενες. Η ανθρώπινη ιστορία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο , ο άνθρωπος εμπιστεύεται μόνο τη λογική του και τον εαυτό του ,προσπαθεί να αποδεσμευτεί και να αποστασιοποιηθεί από...
02 Μαρτίου, 2019 - 12:49

Μητρ.Αρκαλοχωρίου: “Oι σχέσεις εθναρχίας και έθνους είναι κυμαινόμενες”

Διαδώστε:
Μητρ.Αρκαλοχωρίου: “Oι σχέσεις εθναρχίας και έθνους είναι κυμαινόμενες”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.Ανδρέας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην διημερίδα για τη θρησκευτική και εκκλησιαστική διπλωματία που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Εξωτερικών: “Oι σχέσεις εθναρχίας και έθνους είναι κυμαινόμενες. Η ανθρώπινη ιστορία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο , ο άνθρωπος εμπιστεύεται μόνο τη λογική του και τον εαυτό του ,προσπαθεί να αποδεσμευτεί και να αποστασιοποιηθεί από το μυστήριο του θεού και υποτάσσεται πλέον μόνο στο νόμο για τον οποίο αποφασίζει η γενική βούληση του έθνους.Το όραμα του οποίου προελαύνει και μετά τους Νεαπολεόντειους πολέμους και προσλαμβάνει μεταφυσική διάσταση.Στον αιώνα μας στον 21o αιώνα ζούμε βαθιά στις υποστάσεις μας τους καρπούς αυτής της ιδεολογικής επιλογής. Η εθναρχία έχει ολοκληρώσει την αποστολή της την οποία είχε επομιστεί μετά την άλωση έως την ίδρυση του νέου τουρκικού κράτους και έχει εισέλθει στη νέα περίοδο των εθνικών κρατών και των νέων εκκλησιών”.

Παρακολουθείστε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Επιμέλεια: Αγγελική Αναγνώστου

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων