01/08/2023 01/08/2023 Την Πρόοδο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εορτάζει σήμερα η Εκκλησία. Δηλαδή την πανηγυρική έξοδο του Ιερού Συμβόλου από το Παλάτι και τη λιτάνευσή του στις συνοικίες της Κωνσταντινουπόλεως προς ευλογία των πιστών, καθώς επίσης τη βεβαιότητα ότι με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού απαλλασσόμαστε από επιδημίες και ασθένειες. «Σήμερον Σταυρός υψούται και κόσμος εκ...
01 Αυγούστου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2023 - 8:09

1 Αυγούστου: Η πρόοδος του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
1 Αυγούστου: Η πρόοδος του Τιμίου Σταυρού

Την Πρόοδο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εορτάζει σήμερα η Εκκλησία. Δηλαδή την πανηγυρική έξοδο του Ιερού Συμβόλου από το Παλάτι και τη λιτάνευσή του στις συνοικίες της Κωνσταντινουπόλεως προς ευλογία των πιστών, καθώς επίσης τη βεβαιότητα ότι με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού απαλλασσόμαστε από επιδημίες και ασθένειες.

«Σήμερον Σταυρός υψούται και κόσμος εκ πλάνης ελευθερούται. Σήμερον του Χριστού η Ανάστασις εγκαινιάζεται, και τα πέρατα της γης αγάλλονται».

Ο Σταυρός αναδεικνύεται δια του Εσταυρωμένου Ιησού σύμβολο ευλογίας και μέτρο της αγάπης και της συγχώρεσης. Ο Ζωοποιός Σταυρός δηλώνει την πορεία των πιστών προς την Ανάσταση και την εξαγορά της ανθρωπότητας από τα δεινά της φθοράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων