13/04/2022 13/04/2022 Η Εκκλησία σήμερα, 13 Απριλίου, τιμά τη μνήμη του αγίου Μαρτίνου πάπα Ρώμης, του ομολογητού (†655), των Μαρτύρων Δάδα, Μαξίμου, Ελευθερίου του Πέρσου , Ζωίλου, Θεοδοσίου, Θεοδοσίας της βασιλίσσης και Γεροντίου. Ο άγιος Μαρτίνος γεννήθηκε στην Κεντρική Ιταλία. Ανήλθε στον παπικό θρόνο το 649 μ.Χ., όταν η εκκλησία ταλανιζόταν από την αίρεση των Μονοθελητών. Δυστυχώς...
13 Απριλίου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 7:17

13 Απριλίου: Εορτάζει ο Άγιος Μαρτίνος, Πάπας Ρώμης

Διαδώστε:
13 Απριλίου: Εορτάζει ο Άγιος Μαρτίνος, Πάπας Ρώμης

Η Εκκλησία σήμερα, 13 Απριλίου, τιμά τη μνήμη του αγίου Μαρτίνου πάπα Ρώμης, του ομολογητού (†655), των Μαρτύρων Δάδα, Μαξίμου, Ελευθερίου του Πέρσου , Ζωίλου, Θεοδοσίου, Θεοδοσίας της βασιλίσσης και Γεροντίου.

Ο άγιος Μαρτίνος γεννήθηκε στην Κεντρική Ιταλία. Ανήλθε στον παπικό θρόνο το 649 μ.Χ., όταν η εκκλησία ταλανιζόταν από την αίρεση των Μονοθελητών. Δυστυχώς όμως, και η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης είχε πέσει στα δίκτυα αυτής της αίρεσης, διότι ακόμη και ο Πατριάρχης Παύλος ο Β΄ ήταν υπέρμαχος του Μονοθελητισμού μαζί με τον αυτοκράτορα Κώνστα το Β΄.

Ο πάπας Ρώμης Μαρτίνος προσπάθησε με επιστολή του αλλά και με ειδικούς απεσταλμένους κληρικούς να επαναφέρει τον Πατριάρχη και τον αυτοκράτορα στο ορθόδοξο δόγμα. Όμως, ο Πατριάρχης επηρεασμένος από τον αυτοκράτορα επέμενε στο Μονοθελητισμό και εξόρισε τους απεσταλμένους του πάπα Μαρτίνου σε διάφορα νησιά. Ο αυτοκράτορας, μάλιστα με δόλο, κατόρθωσε να συλλάβει και τον ίδιο τον άγιο, τον οποίο αφού οδήγησε στην Κωνσταντινούπολη τον εξόρισε στη Χερσώνα, όπου και εκοιμήθη εν μέσω κακουχιών το 655 μ.Χ.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορορτίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων