18/07/2023 18/07/2023 Σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού, που καταγόταν από το Δορύστολο της Θράκης και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη. Ο Μάρτυρας Αιμιλιανός, υπηρετούσε ως δούλος στο σπίτι ενός επιφανούς ειδωλολάτρη, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε τη χριστιανική του ιδιότητα, τον κακοποίησε βάναυσα και τον απείλησε με...
18 Ιουλίου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2023 - 8:17

18 Ιουλίου: Εορτάζει ο Άγιος Αιμιλιανός

Διαδώστε:
18 Ιουλίου: Εορτάζει ο Άγιος Αιμιλιανός

Σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού, που καταγόταν από το Δορύστολο της Θράκης και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη.

Ο Μάρτυρας Αιμιλιανός, υπηρετούσε ως δούλος στο σπίτι ενός επιφανούς ειδωλολάτρη, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε τη χριστιανική του ιδιότητα, τον κακοποίησε βάναυσα και τον απείλησε με χειρότερα, αν δεν άλλαζε την πίστη του.

Ο Άγιος όχι μόνο δεν φοβήθηκε από τις απειλές, αλλά με θάρρος πήγε στον ειδωλολατρικό ναό και με σφυρί συνέτριψε όλα τα είδωλα που βρίσκονταν εκεί. Αυτό προκάλεσε την οργή των ιερέων, οι οποίοι μεθόδευσαν και πέτυχαν να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Η σταθερή ομολογία πίστεως στον Ιησού Χριστό από μέρους του Αιμιλιανού εξαγρίωσε τους ειδωλολάτρες, που τον υπέβαλαν σε διάφορους εξευτελισμούς και φρικτά βασανιστήρια, στα οποία πρωτοστατούσε με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο ίδιος ο εργοδότης του.

Η ακλόνητη πίστη και η γενναιότητα που επέδειξε ο Άγιος Αιμιλιανός, ακόμη και την ώρα που τον έριξαν στην αναμμένη φωτιά, όπου και παρέδωσε το πνεύμα στο Σωτήρα Χριστό, συγκίνησαν τη σύζυγο του πρώην κυρίου του, η οποία και κήδευσε το λείψανό του με λαμπρότητα και ιερή ευλάβεια, όπως αρμόζει στην ιερότητα του ανθρωπίνου σώματος, ως εικόνας του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων