02/10/2023 02/10/2023 Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Παρθενομάρτυρος Ιουστίνης, του Αγίου Θεοφίλου, που υπερασπίστηκε με σθένος τις εικόνες την περίοδο της εικονομαχίας, και του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου, που μαρτύρησε το 1794 μ.Χ. στο Καρατζασού της Μ. Ασίας, περήφανος για τη χριστιανική του πίστη. Ο Κυπριανός, από την Αντιόχεια της Συρίας, ευγενής,...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 8:03

2 Οκτωβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Κυπριανός

Διαδώστε:
2 Οκτωβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Κυπριανός

Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Παρθενομάρτυρος Ιουστίνης, του Αγίου Θεοφίλου, που υπερασπίστηκε με σθένος τις εικόνες την περίοδο της εικονομαχίας, και του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου, που μαρτύρησε το 1794 μ.Χ. στο Καρατζασού της Μ. Ασίας, περήφανος για τη χριστιανική του πίστη.

Ο Κυπριανός, από την Αντιόχεια της Συρίας, ευγενής, πλούσιος, φιλόσοφος και μάγος, μετεστράφη στο χριστιανισμό, όταν δοκίμασε να υποτάξει την πίστη της Ιουστίνης και δεν τα κατάφερε.

Ενώ χρησιμοποίησε όλη τη δύναμη των μαγικών του γνώσεων, τελικά παραδέχθηκε και πίστεψε πως ο μόνος παντοδύναμος Θεός είναι ο Ιησούς Χριστός, για την αγάπη του οποίου δέχτηκε στη συνέχεια, με θάρρος, τα μεγαλύτερα βασανιστήρια μαζί με την παρθένο Ιουστίνη. Αποκεφαλίστηκαν και οι δύο επί βασιλείας Δεκίου και αναδείχθηκαν τεκμήριο του χριστιανικού μαρτυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων