23/05/2023 23/05/2023 Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Οσίου Μιχαήλ επισκόπου Συνάδων και της Αγίας Μαρίας του Κλωπά, που ήταν μια από τις Μυροφόρες γυναίκες. Ο Όσιος Μιχαήλ ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και καταγόταν από τα Σύναδα της Φρυγίας. Έζησε επί εποχής του αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄ του Αρμένιου, ο οποίος ήταν φανατικός πολέμιος των...
23 Μαΐου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 8:07

23 Μαΐου: Εορτάζει ο Όσιος Μιχαήλ, Επίσκοπος Συνάδων

Διαδώστε:
23 Μαΐου: Εορτάζει ο Όσιος Μιχαήλ, Επίσκοπος Συνάδων

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Οσίου Μιχαήλ επισκόπου Συνάδων και της Αγίας Μαρίας του Κλωπά, που ήταν μια από τις Μυροφόρες γυναίκες.

Ο Όσιος Μιχαήλ ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και καταγόταν από τα Σύναδα της Φρυγίας. Έζησε επί εποχής του αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄ του Αρμένιου, ο οποίος ήταν φανατικός πολέμιος των ιερών εικόνων. Αρχικά σπούδασε θεολογία και μετέπειτα αναχώρησε για την περιοχή του Πόντου, όπου μόνασε μαζί με το φίλο του Θεοφύλακτο. Επέστρεψε στην πατρίδα του ως επίσκοπος, αφού είχε λάβει την Αρχιεροσύνη από τον Άγιο πατριάρχη Ταράσιο. Αντιτάχθηκε με σθένος στην προσπάθεια του Λέοντα να καταργήσει την προσκύνηση των ιερών εικόνων και για το λόγο αυτό υπέστη πολλές διώξεις και φυλακίσεις.

Οι πολλές κακουχίες τον οδήγησαν τελικά στο θάνατο, χαρίζοντάς του δίκαια το στεφάνι και τον τίτλο του ομολογητή της ορθοδόξου πίστεως.

Η κάρα του βρίσκεται στη Μονή της Μεγίστης Λαύρας στο Άγιο Όρος και μεταφέρθηκε παλαιότερα μερικές φορές στην Κύπρο, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ακρίδων, που κατέστρεφαν τη γεωργική παραγωγή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων