03/11/2023 03/11/2023 Το θαυμαστό γεγονός της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάζει η Εκκλησία σήμερα, και τιμούμε τη μνήμη των Μαρτύρων Ακεψιμά, Αειθαλά και Ιωσήφ. Μετά την κατάπαυση των διωγμών και την επικράτηση του Χριστιανισμού σ’ όλο το Ρωμαϊκό κράτος, επί Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι χριστιανοί ανήγειραν μεγαλοπρεπή Ναό στη Λύδδα της Ιόππης, στην Παλαιστίνη,...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 8:11

3 Νοεμβρίου: Ανακομιδή ιερού λειψάνου Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Διαδώστε:
3 Νοεμβρίου: Ανακομιδή ιερού λειψάνου Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Το θαυμαστό γεγονός της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάζει η Εκκλησία σήμερα, και τιμούμε τη μνήμη των Μαρτύρων Ακεψιμά, Αειθαλά και Ιωσήφ.

Μετά την κατάπαυση των διωγμών και την επικράτηση του Χριστιανισμού σ’ όλο το Ρωμαϊκό κράτος, επί Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι χριστιανοί ανήγειραν μεγαλοπρεπή Ναό στη Λύδδα της Ιόππης, στην Παλαιστίνη, όπου μετέφεραν το Λείψανο του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου. Την ίδια μέρα έγιναν και τα εγκαίνια του Ναού και από τότε κάθε χρόνο η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή του Ιερού λειψάνου του.

Οι πιστοί προσκυνούν ευλαβικά τον τάφο του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το ιερό Βήμα του ομώνυμου ναού στη Λύδδα, επικαλούμενοι τη χάρη και την ευλογία του Θεού, με τις πρεσβείες του Τροπαιοφόρου Αγίου.

Ο άνθρωπος κατασκευάστηκε από το Θεό μεθόριος του υλικού και πνευματικού κόσμου. Το γεγονός της ανακομιδής των λειψάνων είναι αρχαία εκκλησιαστική παράδοση. Το σκήνωμα των Αγίων της Εκκλησίας είναι αναπόσπαστο μέρος της όλης ψυχοσωματικής οντότητας του ανθρώπου, ως μοναδικής εικόνας του Θεού και κατοικία του Αγίου Πνεύματος.

Όταν ο άνθρωπος εισέρχεται στην Εκκλησία και μετέχει των ιερών Μυστηρίων, δηλ. των γεγονότων για τους μυημένους, τους πιστούς, αγιάζεται ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη. Η ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένο το ανθρώπινο σώμα δεν χάνεται, αν και συγχωνεύεται με το χώμα. Γι’ αυτό και η Ορθόδοξη Εκκλησία αποδίδει τη δέουσα τιμή και στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο ενταφιάζεται με τιμές.

Συνεπώς, η Χάρις του Θεού ενεργεί και μέσα από τα λείψανα των αγίων, ακόμη και μέσα από τα προσωπικά τους αντικείμενα. Όλα συμβάλλουν, ως απόρροια της φιλανθρωπίας του Θεού, στην ενίσχυση του ανθρώπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων