05/05/2023 05/05/2023 Δύο φημισμένους Αγίους εορτάζει σήμερα η Εκκλησία: τη Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη και το Νεομάρτυρα Όσιο Εφραίμ. Η Αγία Ειρήνη, η οποία ονομαζόταν Πηνελόπη, καταγόταν από την πόλη Μαγεδών της Περσίας και έλαβε πλούσια μόρφωση και παιδεία. Διακρινόταν για την προσωπικότητα και την ομορφιά της. Γνωρίζοντας τη χριστιανική διδασκαλία και τη ζωή της Εκκλησίας, δέχθηκε ποικίλους πειρασμούς,...
05 Μαΐου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 8:09

5 Μαΐου: Εορτάζει η Αγία Ειρήνη

Διαδώστε:
5 Μαΐου: Εορτάζει η Αγία Ειρήνη

Δύο φημισμένους Αγίους εορτάζει σήμερα η Εκκλησία: τη Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη και το Νεομάρτυρα Όσιο Εφραίμ.

Η Αγία Ειρήνη, η οποία ονομαζόταν Πηνελόπη, καταγόταν από την πόλη Μαγεδών της Περσίας και έλαβε πλούσια μόρφωση και παιδεία. Διακρινόταν για την προσωπικότητα και την ομορφιά της.

Γνωρίζοντας τη χριστιανική διδασκαλία και τη ζωή της Εκκλησίας, δέχθηκε ποικίλους πειρασμούς, διώξεις και βάσανα για να μετανιώσει και να επιστρέψει στην πίστη των ειδώλων. Παρά ταύτα, με το σθένος και τη σταθερότητά της, πολλοί άνθρωποι πίστεψαν στον Αναστημένο Ιησού Χριστό.

Ο πρώτος που πίστεψε στο Ναζωραίο ήταν ο ίδιος ο πατέρας της, ο οποίος υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια, μέχρι θανάτου, συρόμενος από άλογο. Τότε η Αγία Ειρήνη τον ανέστησε, με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Έμεινε στη συνείδηση της Εκκλησίας ως μεγαλομάρτυρας, διότι και με τη ζωή της και με το μαρτύριό της πολλοί ομολόγησαν την πίστη τους και βαπτίστηκαν στο όνομα του αναστημένου Ιησού Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων