07/07/2022 07/07/2022 Σήμερα, 7 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, του μάρτυρα Περεγρίνου και των συν αυτώ μαρτύρων Λουκιανού, Πομπήιου, Παππίου, Σατορνίνου, Γερμανού και Ησυχίου, οι οποίοι κατάγονταν από την Ιταλία και κατά το διωγμό επί αυτοκράτορα Τραϊανού μαρτύρησαν στο Δυρράχιο της Ηπείρου όταν τους έριξαν στη θάλασσα. Η Αγία μεγαλομάρτυς Κυριακή είχε...
07 Ιουλίου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 7:23

7 Ιουλίου: Εορτάζει η Αγία Μαγαλομάρτυς Κυριακή

Διαδώστε:
7 Ιουλίου: Εορτάζει η Αγία Μαγαλομάρτυς Κυριακή

Σήμερα, 7 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, του μάρτυρα Περεγρίνου και των συν αυτώ μαρτύρων Λουκιανού, Πομπήιου, Παππίου, Σατορνίνου, Γερμανού και Ησυχίου, οι οποίοι κατάγονταν από την Ιταλία και κατά το διωγμό επί αυτοκράτορα Τραϊανού μαρτύρησαν στο Δυρράχιο της Ηπείρου όταν τους έριξαν στη θάλασσα.

Η Αγία μεγαλομάρτυς Κυριακή είχε γονείς το Δωρόθεο και την Ευσεβία, οι οποίοι την απέκτησαν με κόπους μετά από συνεχείς προσευχές προς το Θεό. Γεννήθηκε ημέρα Κυριακή, εξού και το όνομά της. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού οι γονείς της μαρτύρησαν για τη σταθερή και ακραιφνή τους πίστη στο Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό. Την Αγία την έστειλαν στον Καίσαρα Μαξιμιανό και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό, ο οποίος της υπέδειξε ότι η ομορφιά της είναι για κοσμική ζωή και όχι για βασανιστήρια. Η αγία Κυριακή του απήντησε κατάλληλα και θαρραλέα. Εκείνος, αφού την βασάνισε, διέταξε να την αποκεφαλίσουν.

Με θάρρος και αξιοπρέπεια, καθώς και με συνεχή προσευχή, η αγία Κυριακή, προτού προλάβουν να την αποκεφαλίσουν, παρέδωσε το πνεύμα της στο Νυμφίο Ιησού Χριστό, τον οποίο αγάπησε και αφιερώθηκε παιδιόθεν με ευλάβεια και αφοσίωση. Με το σθένος και τη σταθερότητά της, οδήγησε και άλλους πιστούς να μαρτυρήσουν, ομολογώντας τον αληθινό Θεό.

Επάξια την παρακαλούν σήμερα οι χριστιανοί να πρεσβεύει στο Βασιλέα Χριστό να συγχωρεί τα λάθη των ανθρώπων, και να χαρίζει παράταση για μετάνοια και υπακοή στο θέλημά Του.

Επιπρόσθετα, οι ηρωίδες γυναίκες παρακαλούν την αγία Κυριακή να πρεσβεύει στον Τριαδικό Θεό, για να παραμένουν διαχρονικά σταθερές και θαρραλέες στον αγώνα της καθημερινής ζωής. Τίποτα να μην τις αποπροσανατολίζει από τη σταθερή πυξίδα της αγάπης του Χριστού στη μητρότητα, το συζυγικό βίο και στην προσωπική τους ζωή.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων