07/03/2022 07/03/2022 Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη των Αγίων ιερομαρτύρων Αγαθοδώρου, Αιθερίου, Βασιλέως, Ελπιδίου και Ευγενίου και τη μνήμη των οσίων Αρκαδίου και Νέστορος, επισκόπων Τριμυθούντος. Οι Κύπριοι επίσκοποι, Αρκάδιος και Νέστορας, οι οποίοι λάμπρυναν το θρόνο της επισκοπής Τριμυθούντος, έζησαν κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Διακρίθηκαν για τους αγώνες τους εναντίον των ειδώλων. Μάλιστα...
07 Μαρτίου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2022 - 8:11

7 Μαρτίου: Οι Άγιοι που εορτάζουν σήμερα

Διαδώστε:
7 Μαρτίου: Οι Άγιοι που εορτάζουν σήμερα

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη των Αγίων ιερομαρτύρων Αγαθοδώρου, Αιθερίου, Βασιλέως, Ελπιδίου και Ευγενίου και τη μνήμη των οσίων Αρκαδίου και Νέστορος, επισκόπων Τριμυθούντος.

Οι Κύπριοι επίσκοποι, Αρκάδιος και Νέστορας, οι οποίοι λάμπρυναν το θρόνο της επισκοπής Τριμυθούντος, έζησαν κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Διακρίθηκαν για τους αγώνες τους εναντίον των ειδώλων.

Μάλιστα βοήθησαν πολλούς ειδωλολάτρες να γνωρίσουν την αληθινή πίστη και να βαπτιστούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Διετέλεσαν και οι δύο σπουδαίοι ιεράρχες της Επισκοπής του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος.

Το στάδιο των αρετών άνοιξε. Όσοι επιθυμούν να αθληθούν, με πίστη, ταπείνωση, ειρήνη, νηστεία και εγκράτεια στις τροφές, στις σκέψεις και τις πράξεις, συγχωρώντας τους αδελφούς για τα λάθη και παραλείψεις τους, ας εισέλθουν εξοπλισμένοι με τα αγιαστικά μέσα των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας.

Στην πατρίδα μας σήμερα ακούγεται παντού η ευχή, την οποία σας απευθύνουμε κι εμείς: Καλό στάδιο! Καλή σαρακοστή!

Από σήμερα το απόγευμα τελείται το Μέγα Απόδειπνο, το οποίο εμπεριέχει ψαλμούς του Δαβίδ, ευχές και αρχαίους ύμνους.

Μια προσφιλής ευχή αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής είναι κι αυτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου:

«Κύριε καὶ Δέσποτα τῆς ζωῆς μου, πνεῦμα ἀργίας, περιεργίας, φιλαρχίας, καὶ ἀργολογίας μή μοι δῷς.

Πνεῦμα δὲ σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, ὑπομονῆς καὶ ἀγάπης χάρισαί μοι τῷ σῷ δούλῳ.

Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁρᾶν τὰ ἐμὰ πταίσματα, καὶ μὴ κατακρίνειν τὸν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητὸς εἶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Αμήν».

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων