07/10/2023 07/10/2023 Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ερημίτη και των συν αυτώ ενενήντα οκτώ Θεοφόρων πατέρων που ασκήτευσαν στην Κρήτη. Τους Όσιους αυτούς ασκητές, μόνο ο Άγιος Νικόδημος τους αναφέρει στον συναξαριστή του. Ακολουθία τους εκδόθηκε στο Ηράκλειο το 1879 μ.Χ. Πάντα σύμφωνα με την ακολουθία τους, απεβίωσαν ειρηνικά συγχρόνως και οι...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 13:25

7 Οκτωβρίου: Εορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ερημίτης και οι συν αυτώ 98 Θεοφόροι Πατέρες που ασκήτευσαν στην Κρήτη

Διαδώστε:
7 Οκτωβρίου: Εορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ερημίτης και οι συν αυτώ 98 Θεοφόροι Πατέρες που ασκήτευσαν στην Κρήτη

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ερημίτη και των συν αυτώ ενενήντα οκτώ Θεοφόρων πατέρων που ασκήτευσαν στην Κρήτη.

Τους Όσιους αυτούς ασκητές, μόνο ο Άγιος Νικόδημος τους αναφέρει στον συναξαριστή του. Ακολουθία τους εκδόθηκε στο Ηράκλειο το 1879 μ.Χ. Πάντα σύμφωνα με την ακολουθία τους, απεβίωσαν ειρηνικά συγχρόνως και οι 99 μαζί. Κατάγονταν από διάφορα μέρη της λεκάνης της Μεσογείου και ασκήτευαν στην Κρήτη. Τον κυριότερο απ’ αυτούς έλεγαν Ιωάννη και γιορτάζεται τοπικά στην Κρήτη.

Πηγή: Ορθόδοξος Συναξαριστής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων