08/08/2022 08/08/2022 Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μύρωνος επισκόπου Κνωσσού, του θαυματουργού (†350), ο οποίος γεννήθηκε επί Δεκίου στο χωριό Ραύκω ή Ραυκεία, νοτιοδυτικά της Κνωσού, στην Κρήτη. Επίσης τιμά τη μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού του Ομολογητού και του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Ο Άγιος Μύρων καταγόταν από ευγενή οικογένεια και...
08 Αυγούστου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 8:12

8 Αυγούστου: Εορτάζει ο Άγιος Μύρων, Επίσκοπος Κρήτης

Διαδώστε:
8 Αυγούστου: Εορτάζει ο Άγιος Μύρων, Επίσκοπος Κρήτης

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μύρωνος επισκόπου Κνωσσού, του θαυματουργού (†350), ο οποίος γεννήθηκε επί Δεκίου στο χωριό Ραύκω ή Ραυκεία, νοτιοδυτικά της Κνωσού, στην Κρήτη. Επίσης τιμά τη μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού του Ομολογητού και του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Ο Άγιος Μύρων καταγόταν από ευγενή οικογένεια και είχε γονείς θεοφιλείς, οι οποίοι του καλλιέργησαν την ταπείνωση και την αγάπη προς τον άνθρωπο. Έτσι εξηγείται η καλή ανατροφή του.

Ο Άγιος ήταν γεωργός στο επάγγελμα και πρόσφερε ένα μεγάλο μέρος της σοδειάς του στους φτωχούς. Ο Συναξαριστής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όσο ο Άγιος ελεούσε τους φτωχούς, τόσο οι καρποί των αγρών του αυξάνονταν. Ο Άγιος Μύρων ήταν έγγαμος. Μέσα από τη γαμήλια βιοτή καλλιεργούσε τον εαυτό του στην απόκτηση των αρετών της ευσέβειας, της ευσπλαχνίας και της υπομονής.

Μετά τον πρόωρο θάνατο της συζύγου του, ο Όσιος εντάχθηκε στον ιερό κλήρο και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος κατά την περίοδο των Διωγμών.

Ακολούθως, αναδείχθηκε σε επίσκοπο Κνωσού από τον επίσκοπο Πινύτου.

Παρά το υψηλό του υπούργημα, ο Άγιος Μύρων παραμένει φιλάνθρωπος και ταπεινόφρων. Έτσι, ο Άγιος “διανύσας θεοφιλώς και οσίως” το υπόλοιπο της ζωής του, πέθανε σε βαθιά γεράματα.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων