09/09/2021 09/09/2021 Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία επιτελεί Σύναξη των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και τιμά τη μνήμη του Οσίου Θεοφάνους του ομολογητού. Η σύναξη των δικαίων γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική παράδοση, ορίστηκε την επομένη του γενεσίου της Θεοτόκου, για το λόγο ότι αυτοί έγιναν πρόξενοι της παγκόσμιας χαράς...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 7:03

9 Σεπτεμβρίου: Σύναξη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Διαδώστε:
9 Σεπτεμβρίου: Σύναξη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία επιτελεί Σύναξη των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και τιμά τη μνήμη του Οσίου Θεοφάνους του ομολογητού.

Η σύναξη των δικαίων γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική παράδοση, ορίστηκε την επομένη του γενεσίου της Θεοτόκου, για το λόγο ότι αυτοί έγιναν πρόξενοι της παγκόσμιας χαράς της σωτηρίας με τη γέννηση της κόρης τους.

Ο Ιωακείμ καταγόταν από τη φυλή του Ιούδα και ήταν απόγονος του Δαβίδ. Νυμφεύτηκε την Άννα, θυγατέρα του Ματθάν Ιερέως από τη φυλή του Λευΐ και της Μαρίας, γυναικός αυτού, από τη φυλή του Ιούδα. Το ζεύγος Ιωακείμ και Άννας πέρασαν τη ζωή τους θεάρεστα, ο μεν Ιωακείμ πέθανε οκτώ χρόνια από τα Εισόδια της Θεοτόκου στο ναό, σε ηλικία 92 ετών, η δε Άννα 11 μήνες αργότερα, σε ηλικία 83 ετών (Τη Θεοτόκο απέκτησαν θαυματουργικά, σε ηλικία 80 ετών ο Ιωακείμ και 70 η Άννα).

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων