01/07/2023 01/07/2023 Ο συγγραφεύς Σούρσκυ αναφέρει και την κάπως κωμική περίπτωσι του ιερορράπτου Π. Γ. Θεοδώροβιτς, που πίστευσε ότι ο π. Ιωάννης [ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης] θα τον θεράπευε από τον τραυλισμό της φωνής του και που τελικά η πίστις του δικαιώθηκε. «Το καλοκαίρι του 1893 ο βραδύγλωσσος ιερορράπτης περίμενε στην Μόσχα τον π. Ιωάννη ανάμεσα...
01 Ιουλίου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 10:35

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης: Χαριτωμένες θαυματουργίες του

Διαδώστε:
Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης: Χαριτωμένες θαυματουργίες του

Ο συγγραφεύς Σούρσκυ αναφέρει και την κάπως κωμική περίπτωσι του ιερορράπτου Π. Γ. Θεοδώροβιτς, που πίστευσε ότι ο π. Ιωάννης [ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης] θα τον θεράπευε από τον τραυλισμό της φωνής του και που τελικά η πίστις του δικαιώθηκε.

«Το καλοκαίρι του 1893 ο βραδύγλωσσος ιερορράπτης περίμενε στην Μόσχα τον π. Ιωάννη ανάμεσα σε πυκνό πλήθος. Όταν έφθασε, προσπάθησε απεγνωσμένα να τον πλησιάση. Σκεπτόταν ότι η συνάντησις θα ήταν αποφασιστική για όλη του την ζωή.

Άρχισε λοιπόν να φωνάζη τραυλίζοντας φοβερά:
«Μπάτιουσκα, προσευχηθήτε για μένα».
Ο π. Ιωάννης τον κτύπησε με το δεξί χέρι στο αριστερό μάγουλο και τον διέταξε:
«Μίλα καθαρά, μίλα καθαρά…»!
Το θαύμα έγινε.
Η τόσο ενοχλητική πάθησις έπαυσε να τον ταλαιπωρή».
Πολλές φορές συνόδευαν την προσευχή ιδιαίτερες εκδηλώσεις, όπως διάφορες εντολές ή προτροπές να σηκωθούν οι άρρωστοι από το κρεββάτι του πόνου.
Σε αρκετά βιβλία περιέχεται η διήγησις της θεραπείας μιας νεαρής κυρίας, που πέθαινε από κοιλιακό τύφο.
Μετά το τέλος της θαυματουργικής του προσευχής, η άρρωστη βλέποντάς τον εξασθενημένο τον ερώτησε αν ήθελε ένα κέρασμα.

Ο π. Ιωάννης της απάντησε: «Εάν μου δώσετε ένα μικρό ποτηράκι κρασί, θα σας ευγνωμονώ, διότι είμαι εξαντλημένος. Παρακαλώ όμως, σύμφωνα με την ρωσική εθιμοτυπία, η ίδια η οικοδέσποινα να μου το προσφέρη».

Έπειτα από αυτή την ευγενική εντολή η ετοιμοθάνατη ανασηκώθηκε από το κρεβάτι, κατέβασε τα πόδια στο πάτωμα, και με σταθερό βήμα κατευθύνθηκε προς την τραπεζαρία. Πήρε το κρασί και το πρόσφερε.
Μετά από μερικές μέρες ανάρρωσε τελείως.

Από το βιβλίο «Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης» έκδοση Ιεράς Μονής Παρακλήτου.

Πηγή: pemptousia.gr/Επιμέλεια Στέλιος Κούκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων