25/06/2019 25/06/2019 Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα, 25 Ιουνίου, τη μνήμη της Οσίας Φεβρωνίας και του Αγίου μάρτυρα Ορεντίου καθώς και των έξι αδελφών του, που ήσαν στρατιωτικοί και μαρτύρησαν μετά από εξορίες και πολλές κακουχίες, επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Η Οσιομάρτυς Φεβρωνία έζησε κατά το δεύτερο μισό του 3ου αιώνα μ.Χ. και...
25 Ιουνίου, 2019 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2019 - 7:51

Η Αγία Φεβρωνία

Διαδώστε:
Η Αγία Φεβρωνία

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα, 25 Ιουνίου, τη μνήμη της Οσίας Φεβρωνίας και του Αγίου μάρτυρα Ορεντίου καθώς και των έξι αδελφών του, που ήσαν στρατιωτικοί και μαρτύρησαν μετά από εξορίες και πολλές κακουχίες, επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού.

Η Οσιομάρτυς Φεβρωνία έζησε κατά το δεύτερο μισό του 3ου αιώνα μ.Χ. και διακρινόταν για την εκθαμβωτική, χαρισματική ομορφιά της και το ψυχικό της κάλλος.

Είχε αφιερωθεί στο Νυμφίο Χριστό από τα νεανικά της χρόνια και σε ηλικία δεκαεπτά ετών μόνασε σε ονομαστή μονή της Μεσοποταμίας, όπου διακρίθηκε για την αρετή και την υπακοή της. Κατά τη διάρκεια επιδρομής ειδωλολατρών, συνελήφθη μαζί με την ηγουμένη Βρυένη.

Αρνούμενη τις δελεαστικές υποσχέσεις του έπαρχου Λυσίμαχου, που ήθελε να την κάνει σύζυγό του και τις απειλές και τα βασανιστήρια που ακολούθησαν, έμεινε μέχρι τέλους πιστή στον Σωτήρα Ιησού Χριστό, αντλώντας θάρρος και δύναμη από το Πανάγιο Πνεύμα.

Τελικά δέχτηκε μαρτυρικό θάνατο με ξίφος, παραδίδοντας την ψυχή της στον αρχηγό της ζωής και του θανάτου, τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Στο πρόσωπο της οσιομάρτυρος Φεβρωνίας τιμούνται όλες οι γενναίες και ηρωίδες γυναίκες που αγωνίζονται στη ζωή τους, στη συζυγική στέγη, στην οικογένεια και στο χώρο εργασίας, με πίστη και υπομονή, παρά τις κάθε λογής δοκιμασίες της ζωής, εφαρμόζοντας το θέλημα του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων