14/10/2019 14/10/2019 Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των μαρτύρων Ναζαρίου, Γερβασίου, Προτασίου και Κελσίου, και του αγίου Κοσμά, επισκόπου Μαϊουμά του ποιητού. Οι γονείς του Ναζαρίου πιθανόν να ήταν μαθητές του Αποστόλου Πέτρου και από αυτούς κληρονόμησε τις αρετές της χριστιανικής πίστης. Έμεινε αγνός και άμεμπτος και όταν έγινε 20...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 8:56

Μνήμη των μαρτύρων Ναζαρίου, Γερβασίου, Προτασίου και Κελσίου

Διαδώστε:
Μνήμη των μαρτύρων Ναζαρίου, Γερβασίου, Προτασίου και Κελσίου

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των μαρτύρων Ναζαρίου, Γερβασίου, Προτασίου και Κελσίου, και του αγίου Κοσμά, επισκόπου Μαϊουμά του ποιητού.

Οι γονείς του Ναζαρίου πιθανόν να ήταν μαθητές του Αποστόλου Πέτρου και από αυτούς κληρονόμησε τις αρετές της χριστιανικής πίστης. Έμεινε αγνός και άμεμπτος και όταν έγινε 20 χρονών, διαμοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και άρχισε περιοδείες, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο της αγάπης.

Στα Μεδιόλανα συνάντησε δύο ευσεβείς άνδρες, τον Προτάσιο και τον Γερβάσιο. Εκεί, και οι τρεις μαζί, κήρυτταν το θείο λόγο και πέτυχαν να φέρουν πολλούς ανθρώπους κοντά στο Χριστό.

Ο Ναζάριος πήγε κατόπι στη Γαλλία, όπου γνώρισε τον Κέλσιο. Επιστρέφοντας στα Μεδιόλανα, σημερινό Μιλάνο, συνελήφθη μαζί με τον Προτάσιο, το Γερβάσιο και τον Κέλσιο και αποκεφαλίσθηκαν, αφού αρνήθηκαν να προδώσουν την πίστη τους στον αναστημένο Ιησού Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων