10/03/2020 10/03/2020 Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη, του Μάρτυρος Κοδράτου, του εν Κορίνθω και των συν αυτώ. Οι Άγιοι Κοδράτος, Ανέκτος, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης, ήταν φίλοι και μαρτύρησαν κατά το διωγμό του αυτοκράτορα Δεκίου. Μετά τη σύλληψή τους, ο έπαρχος Ιάσων προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τους δελεάσει και να τους πείσει...
10 Μαρτίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 8:48

Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Κοδράτου του εν Κορίνθω

Διαδώστε:
Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Κοδράτου του εν Κορίνθω

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη, του Μάρτυρος Κοδράτου, του εν Κορίνθω και των συν αυτώ.
Οι Άγιοι Κοδράτος, Ανέκτος, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης, ήταν φίλοι και μαρτύρησαν κατά το διωγμό του αυτοκράτορα Δεκίου. Μετά τη σύλληψή τους, ο έπαρχος Ιάσων προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τους δελεάσει και να τους πείσει να απαρνηθούν τη Χριστιανική τους Πίστη.

Εκείνοι πεισματικά αρνούνταν, ομολογώντας με παρρησία την πίστη τους στον αληθινό Θεό και σωτήρα Ιησού Χριστό, προτρέποντας τον έπαρχο να μετανοήσει πριν είναι αργά. Έξαλλος ο Ιάσων, διέταξε να βασανιστούν σκληρά έως θανάτου. Έτσι παρέμειναν πιστοί φίλοι Χριστού και κέρδισαν τους αμαράντους στεφάνους της δόξας και της επουράνιας τιμής.

Το απόγευμα σήμερα, τελείται στην Εκκλησία το Μέγα Απόδειπνο, όπως κάθε απόγευμα από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη. Πρόκειται για κατανυκτική ακολουθία της Αγίας Τεσσαρακοστής, η οποία εμπεριέχει αρχαίους ύμνους, όπως το «Μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός, γνῶτε ἔθνη καὶ ἡττᾶσθε. Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός».

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων