15/03/2019 15/03/2019 Σήμερα η Αγία μας εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Αριστοβούλου, επισκόπου Βρετανίας, των Νεομαρτύρων Μανουήλ Κρητός του εν Χίω  και Παρθενίου διακόνου, του εν Διδυμοτείχω.  O Άγιος Αριστόβουλος, Κύπριος στην καταγωγή, ανήκει στη χορεία των εβδομήκοντα Αποστόλων. Ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο σε περιοδείες του, διακρινόμενος για το ζήλο, την αυταπάρνηση, τη διδακτική και κηρυγματική...
15 Μαρτίου, 2019 - 16:14

Μνήμη του Αποστόλου Αριστοβούλου, Επισκόπου Βρετανίας

Διαδώστε:
Μνήμη του Αποστόλου Αριστοβούλου, Επισκόπου Βρετανίας

Σήμερα η Αγία μας εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Αριστοβούλου, επισκόπου Βρετανίας, των Νεομαρτύρων Μανουήλ Κρητός του εν Χίω  και Παρθενίου διακόνου, του εν Διδυμοτείχω. 

O Άγιος Αριστόβουλος, Κύπριος στην καταγωγή, ανήκει στη χορεία των εβδομήκοντα Αποστόλων. Ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο σε περιοδείες του, διακρινόμενος για το ζήλο, την αυταπάρνηση, τη διδακτική και κηρυγματική του ικανότητα, καθώς και για τα διοικητικά του χαρίσματα.

Για όλες αυτές τις αρετές, εξελέγη επίσκοπος της Βρετανίας, της οποίας οι τότε κάτοικοι ήταν ειδωλολάτρες, προσκολλημένοι στις δεισιδαιμονίες και τις μαγείες.

Στην αρχή, ο Άγιος Αριστόβουλος συνάντησε μεγάλες δυσκολίες και αντιδράσεις στο θεάρεστο έργο του. Με θαυμαστή όμως υπομονή, ταπείνωση και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, συνέχισε να διδάσκει και να κατηχεί και πολύ σύντομα άρχισε να απολαμβάνει τους καρπούς του πνευματικού έργου του.

Εκοιμήθη οσιακά, κατά πάντα αντάξιος του αδελφού του, Αποστόλου Βαρνάβα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων