04/11/2019 04/11/2019 Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Η Aγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του σύγχρονου οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη. Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης γεννήθηκε το 1901 μ.Χ. στην Αργυρούπολη του Πόντου. Έμεινε ορφανός από μικρός. Προσευχόταν συνεχώς και σε ηλικία επτά χρονών πήγε να προσκυνήσει στην Παναγία του Σουμελά. Παρέμεινε εκεί ως δόκιμος Μοναχός και όταν ήρθε...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 18:02

Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης

Διαδώστε:
Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Η Aγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του σύγχρονου οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη.

Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης γεννήθηκε το 1901 μ.Χ. στην Αργυρούπολη του Πόντου. Έμεινε ορφανός από μικρός. Προσευχόταν συνεχώς και σε ηλικία επτά χρονών πήγε να προσκυνήσει στην Παναγία του Σουμελά. Παρέμεινε εκεί ως δόκιμος Μοναχός και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, το 1919 έγινε μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος. Λόγω του διωγμού κατά των Χριστιανών, κατέφυγε στη Γεωργία.

Τις τραγικές ημέρες του διωγμού της Εκκλησίας στη Γεωργία, από το καθεστώς, ο νεαρός διάκονος συνελήφθη ως «ἐχθρὸς τοῦ λαοῦ», υπέστη φυλακίσεις, ταπεινώσεις, ευτελισμούς, δημόσιες διαπομπεύσεις και ανήκουστους βασανισμούς. Καταδικάσθηκε μάλιστα σε θάνατο και τουφεκίστηκε, αλλά διεσώθη θαυματουργικά!

Το 1925 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το διακόνημα του Πνευματικού, ενώ το 1929 ήρθε μετά από πολλές περιπέτειες στη Σίψα (στο συνοικισμό των Ταξιαρχών Δράμας), όπου έζησε τα υπόλοιπα τριάντα χρόνια της ζωής του, εκτοπισμένος από την πατρώα γη, όπως και οι άλλοι Πόντιοι αδελφοί.

Καταδικάσθηκε εκ νέου σε θάνατο το 1941 από τους Βουλγάρους, αλλά και πάλι σώθηκε θαυματουργικά, για να συνεχίσει με υπομονή και ταπείνωση την Οσιακή του εν Χριστώ ζωή μέχρι την ημέρα της κοίμησης του, στις 4 Νοεμβρίου 1959. Η αγιοκατάταξη του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη, πραγματοποιήθηκε το 2008.

Μέσα από την πορεία των Αγίων που τιμούμε σήμερα, εξάγεται για ακόμη μια φορά το συμπέρασμα για τη δική μας ωφέλεια ότι η Αγία μας Εκκλησία γεννά Αγίους σε κάθε εποχή, ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό ή μορφωτικό επίπεδό τους. Πρόκειται για ανθρώπους της καθημερινότητας που καταξιώνονται στη συνείδηση των πιστών, διότι σε κάθε εποχή το Πανάγιο Πνεύμα χειραγωγεί την Εκκλησία, ως η ταμειούχος της Θείας Χάριτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων