08/08/2019 08/08/2019 Η πρόσφατη Ερώτηση, την οποία έλαβε η ιστοσελίδα του Μαθητικού Τομέα του Συλλόγου “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” (agonistes.gr) είχε ως εξής: “Γιατί δεν συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια; Στο στενό μου οικογενειακό περιβάλλον έχω άτομα που ασχολούνται με την αστρολογία. Μάλιστα, προσπαθούν να πείσουν κι εμένα πως τα ζώδια είναι ο τρόπος που ο...
08 Αυγούστου, 2019 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2019 - 23:11

Γιατί δε συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια

Διαδώστε:
Γιατί δε συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια

Η πρόσφατη Ερώτηση, την οποία έλαβε η ιστοσελίδα του Μαθητικού Τομέα του Συλλόγου “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” (agonistes.gr) είχε ως εξής:

“Γιατί δεν συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια; Στο στενό μου οικογενειακό περιβάλλον έχω άτομα που ασχολούνται με την αστρολογία. Μάλιστα, προσπαθούν να πείσουν κι εμένα πως τα ζώδια είναι ο τρόπος που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο για να προβλέπει το μέλλον. Πως μπορώ με διακριτικότητα να τους εξηγήσω, τι είναι τα ζώδια και γιατί δεν πρέπει να τα πιστεύουμε; Μέχρι στιγμής, κάθε μου προσπάθεια έχει πέσει στο κενό, αφού με κοροϊδεύουν κι με λένε οπισθοδρομική”.

Η απάντηση της ιστοσελίδας έχει ως εξής:

Τι είναι τα ζώδια;

Η γη, κάθε χρόνο, διαγράφει έναν κύκλο στον ουρανό ,που λέγεται «ζωδιακός» . Ο κύκλος αυτός από την Αστρονομία έχει διαιρεθεί σε 12 μέρη, που το καθένα πήρε το όνομα του αστεριού που κυριαρχεί. Τα 11 μέρη του κύκλου αυτού έχουν το όνομα ενός μικρού ζώου, ενός ζώδιου, εκτός από ένα, που ονομάζεται «Ζυγός».

Γιατί δε συμφωνεί η Εκκλησία μας με την αστρολογία και τα ζώδια»;

Η Αστρολογία πιστεύει ότι η θέση των άστρων την ώρα που γεννιέται κάποιος βάζει μια ανεξίτηλη σφραγίδα στην προσωπικότητά του, προδιαγράφει το μέλλον του… Στις κινήσεις – επομένως – των άστρων και στους συνδυασμούς τους, θεμελιώνει η Αστρολογία το φρόνημα και την ελπίδα των ανθρώπων, την αγάπη και τις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.

Η Αγία Εκκλησία μας δεν παραδέχεται τα ζώδια , καθώς το μέλλον μας προγνωρίζει μόνο ο Θεός, ο οποίος μας δημιούργησε ελεύθερους και αυτεξούσιους, μοναδικούς και ανεπανάληπτους, χωρίς η ημερομηνία της γέννησής μας να μας κατατάσσει σε ζώδια και να επηρεάζει τη ζωή μας.

Είναι δυνατόν, λοιπόν, η Αστρολογία να συμβιβαστεί με την Ορθόδοξη Πίστη μας, που διακηρύττει την ελευθερία του ατόμου, αλλά και την αγάπη του Θεού να ασκεί τη Θεία Του Πρόνοια και να προσφέρει τη Θεία Χάρη Του στους ανθρώπους;

Συμπερασματικά:

Η Εκκλησία μας έχει καταδικάσει την Αστρολογία, η οποία «επικαλείται» «άλλους θεούς», που, κατά την έκφραση της Παλαιάς Διαθήκης, είναι «ου θεοί» ή και «δαιμόνια» (οι θεοί των εθνών δαιμόνια, Ψαλμ. 95, στ. 5). Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ιερούς κανόνες ΚΔ΄ της Άγκυρας και ΛΣτ΄ της Λαοδίκειας , οι οποίοι στους οπαδούς της Αστρολογίας επιβάλλουν αυστηρά επιτίμια, που τους απαγορεύουν τη Θεία Κοινωνία μέχρι και 5 χρόνια.

Και μία άποψη από τον αείμνηστο πατέρα Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, ο οποίος μελέτησε σε βάθος και απέδειξε με ατράνταχτα επιχειρήματα τις πλάνες των αιρέσεων, της μαγείας και της παραθρησκείας: «Ο άνθρωπος που θα πέσει θύμα της αστρολογίας χάνει κάθε ίχνος προσωπικότητας, δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις με βάση την προσωπική του άποψη… αναμένει τη «σωτηρία» από την «ανάγνωση» των συνδυασμών των άστρων και των «ζωδιακών σχέσεων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων