24/03/2021 24/03/2021 Μία από τις σημαντικές αλλά άγνωστες σελίδες του Έπους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που γράφτηκε στην Παναγία Θυμιανή των Σφακίων, θα παρουσιάσει η ομογενειακή οργάνωση AHEPA HELLAS HJ-06 «ΚΥΔΩΝ» ΚΡΗΤΗ, το Σάββατο 27 Μαρτίου, 19:00, σε διαδικτυακή εκδήλωση υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS DISTRICT 25. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και οι Θυγατέρες της Πηνελόπης...
24 Μαρτίου, 2021 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2021 - 12:41

Η Παναγία η Θυμιανή, η Αγία Λαύρα της Κρήτης

Διαδώστε:
Η Παναγία η Θυμιανή, η Αγία Λαύρα της Κρήτης

Μία από τις σημαντικές αλλά άγνωστες σελίδες του Έπους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που γράφτηκε στην Παναγία Θυμιανή των Σφακίων, θα παρουσιάσει η ομογενειακή οργάνωση AHEPA HELLAS HJ-06 «ΚΥΔΩΝ» ΚΡΗΤΗ, το Σάββατο 27 Μαρτίου, 19:00, σε διαδικτυακή εκδήλωση υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS DISTRICT 25. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και οι Θυγατέρες της Πηνελόπης 436 – Armonia Chania.

Κεντρική ομιλήτρια της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι η Ζαχαρένια Σημανδηράκη, ειδική συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Η ιστορικός και συγγραφέας θα μιλήσει για την εκκλησία που χτίστηκε στην εποχή της Ενετοκρατίας, τον 15ο αιώνα, κοντά στο χωριό Κομητάδες, όπου τον Μάιο του 1821 συγκεντρώθηκαν οι Κρητικοί οπλαρχηγοί, για να διατρανώσουν την απόφασή τους να συμμετάσχουν στον ξεσηκωμό για μία ελεύθερη Ελλάδα και να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό. Ο αγώνας συνεχίστηκε με άγριες αιματηρές μάχες αδιάκοπα σε όλο το Νησί ως το 1830, αλλά χωρίς αίσιο αποτέλεσμα. Η μεγάλη σημασία που απέκτησε η εκκλησία στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της χάρισε το προσωνύμιο «Αγία Λαύρα της Κρήτης» και για αυτόν τον λόγο στην Παναγία Θυμιανή θα ξεκινήσουν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κρήτη για την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Τη συζήτηση θα συντονίσει Ανδρέας Πλοκαμάκης, Πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ-06 «ΚΥΔΩΝ» ΚΡΗΤΗ.

Το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά στη σελίδα της AHEPA HELLAS στο Facebook: www.facebook.com/ahepa.hellas

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων