18/11/2022 18/11/2022 Μετά από δύο έτη αναγκαστικής απραξίας, η Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών έβαλαν και πάλι αρχή. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Γρεβενών, η Ψυχολόγος με μάστερ στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και εκπαιδευμένη στην Παιδοψυχολογία και την Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, κα. Ευφροσύνη Πετρέντζιου, εγκαινιάζοντας την 6η χρονιά, παρουσίασε το...
18 Νοεμβρίου, 2022 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 14:55

Η Σχολή Γονέων στα Γρεβενά επέστρεψε στην δράση μετά από δύο χρόνια

Διαδώστε:
Η Σχολή Γονέων στα Γρεβενά επέστρεψε στην δράση μετά από δύο χρόνια

Μετά από δύο έτη αναγκαστικής απραξίας, η Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών έβαλαν και πάλι αρχή.

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Γρεβενών, η Ψυχολόγος με μάστερ στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και εκπαιδευμένη στην Παιδοψυχολογία και την Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, κα. Ευφροσύνη Πετρέντζιου, εγκαινιάζοντας την 6η χρονιά, παρουσίασε το θέμα: “Οι προκλήσεις της απομόνωσης στην Ψυχολογία του ατόμου”, καθώς φέτος η χρονιά θα είναι αφιερωμένη στα όσα έντονα βιώσαμε τα προηγούμενα δύο έτη «παρέα» με τον ιό. Και τούτο, καθώς θεωρήθηκε πως η εξωτερίκευση των ανωτέρω θα βοηθήσει να μην γίνουν καρκίνωμα στον εσωτερικό μας κόσμο.

Από την αρχή, η κα. Πετρέντζιου έδωσε ένα στίγμα ιδιαίτερο, μεστό και ουσιαστικό: «Άλλο η κοινωνική απομόνωση και άλλο η μοναξιά. Η απομόνωση έχει να κάνει με μία μορφή τιμωρίας. Ο ακούσιος περιορισμός, ενώ βοηθά στην μείωση του στρες, η παράτασή του δημιουργεί αβεβαιότητα και φόβο για το μέλλον. Έντονοι ήταν και οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στον κόσμο. Για την αντιμετώπιση βοήθησε το κτίσιμο της εμπιστοσύνης, η ενσυναίσθηση της θέσης των ασθενών. Άρα, χρειάζεται ένα περιβάλλον όπου θα συζητηθούν όλα όσα έγιναν στην απομόνωση…».

Η συζήτηση που ακολούθησε έδειξε πως η ανάγκη για κουβέντα ουσιαστική είναι υπαρκτή. Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την πυκνότητα του λόγου της ομιλήτριας, ενώ επεσήμανε πως οι προσωπικές ευθύνες είναι αυτές που αναδείχθηκαν και συνεχίζουν να υφίστανται και χρειάζονται επαναπροσανατολισμό. Η διετία είχε πολλά θετικά και πολλά αρνητικά. Το θέμα ήταν τι πρόσημο έβαλε ο καθένας μπροστά από αυτήν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων