20/04/2024 20/04/2024 «Ο πατέρας μου δεν έχει την ελευθερία του για να πει αυτά που θέλει και να περάσει το μήνυμα που θέλει», δήλωσε ο γιος του Δημάρχου Χειμμάρας Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος. «Δυστυχώς, ο πατέρας μου δεν έχει την ελευθερία του για να πει αυτά που θέλει και να περάσει το μήνυμα που θέλει και να μεταφέρει...
20 Απριλίου, 2024 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2024 - 15:41

Ο γιος του Φρέντη Μπελέρη: Ιστορική η υποψηφιότητα του πατέρα μου – Έχουμε δεχθεί πολλές απειλές

Διαδώστε:
Ο γιος του Φρέντη Μπελέρη: Ιστορική η υποψηφιότητα του πατέρα μου – Έχουμε δεχθεί πολλές απειλές

«Ο πατέρας μου δεν έχει την ελευθερία του για να πει αυτά που θέλει και να περάσει το μήνυμα που θέλει», δήλωσε ο γιος του Δημάρχου Χειμμάρας Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος.

«Δυστυχώς, ο πατέρας μου δεν έχει την ελευθερία του για να πει αυτά που θέλει και να περάσει το μήνυμα που θέλει και να μεταφέρει τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ επέλεξαν τον πατέρα μου ως υποψήφιο ευρωβουλευτή», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το πόσο σημαντική είναι η υποψηφιότητα του πατέρα του για τους ομογενείς της Αλβανίας, ο Πέτρος Μπελέρης απάντησε: «Είναι οξυγόνο και μόνο η κίνηση. Είναι μία ιστορική υποψηφιότητα. Δεν έχει υπάρξει ξανά βορειοηπειρώτης στο ευρωκοινοβούλιο. Θα είναι μία φωνή που θα υπερασπιστεί και θα αναδείξει διάφορα ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου, ο μη σεβασμός του τεκμηρίου της αθωότητας, ο μη σεβασμός του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ο μη σεβασμός των μειονοτήτων. Θα ανοίξουν κάποιοι προβολείς πάνω από αυτά τα ζητήματα».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει στην Αλβανία, ο κ. Μπελέρης τόνισε ότι «τους τελευταίους 11 μήνες έχουμε δεχθεί πολλές απειλές, έχουμε σχεδόν κανιβαλιστεί στα αλβανικά ΜΜΕ. Αυτά τροφοδοτούνται από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους».

«Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έχει αναταθεί ψυχολογικά, έκανε υπομονή και δεν υποχώρησε στο δίκαιο αίτημά μας. Είναι μία στιγμή δικαίωσης. Σημασία έχει να βγει νικητής από τη φυλακή και όχι ακρωτηριασμένος πολιτικά, όπως θέλουν οι Αλβανοί. Και γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες στον Έλληνα Πρωθυπουργό, για την ευκαιρία που μας δίνει», κατέληξε ο κ. Μπελέρης.

Πηγή: skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων