12/01/2019 12/01/2019 Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος, για να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Το Φως», με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ» και να ακούσουν το παραμύθι: «Ο ραφτάκος των λέξεων» του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου. Το παραμύθι αυτό αποτελεί μία μαγική...
12 Ιανουαρίου, 2019 - 17:32

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης: «Ο ραφτάκος των λέξεων»

Διαδώστε:
Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης: «Ο ραφτάκος των λέξεων»

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος, για να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Το Φως», με γενικό τίτλο: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ» και να ακούσουν το παραμύθι: «Ο ραφτάκος των λέξεων» του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Το παραμύθι αυτό αποτελεί μία μαγική ιστορία που αφηγείται την ιστορία ενός ράφτη που ήταν μοναδικός, διότι έφτιαχνε ρούχα, όχι με κλωστές και νήματα, αλλά με λέξεις που έβρισκε σε παραμύθια, ποιήματα και τραγούδια.

 

 

Κατά την εξέλιξη της εκπαιδευτικής δράσης, ο επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, διάβασε στα παιδιά το παραμύθι και στο τέλος εκείνα ζωγράφισαν και έγραψαν πάνω σε μία μπλούζα, λέξεις που άκουσαν από το παραμύθι. Έπειτα, ζωγράφισαν τη δική τους μπλούζα και στο τέλος δανείστηκαν βιβλία, ανανεώνοντας τη συνάντησή τους, στις 26 Ιανουαρίου 2019, για ν’ ακούσουν το παραμύθι «Με το ποδήλατό μου αρχηγό τα αυτοκίνητα νικώ», του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων