15/11/2018 15/11/2018 Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών, που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην αίθουσα Σεμιναρίων του Ι.Π.Ε. Ο κ. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, Δρ. Θεολογίας – Εκπαιδευτικός μίλησε με θέμα: «Ο Ιουδαϊσμός». Ξεκινώντας με ένα οδοιπορικό...
15 Νοεμβρίου, 2018 - 22:24

«Ο Ιουδαϊσμός» στο Σεμινάριο επιμόρφωσης Κατηχητών

Διαδώστε:
«Ο Ιουδαϊσμός» στο Σεμινάριο επιμόρφωσης Κατηχητών

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών, που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην αίθουσα Σεμιναρίων του Ι.Π.Ε.

Ο κ. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, Δρ. Θεολογίας – Εκπαιδευτικός μίλησε με θέμα: «Ο Ιουδαϊσμός». Ξεκινώντας με ένα οδοιπορικό στην ιστορία του Ιουδαϊσμού ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε τις ιουδαϊκές εορτές και αργίες, τις κοινωνικές ομάδες και αναφέρθηκε εκτενώς στις βασικές διδασκαλίες του Ιουδαϊσμού, τα ιερά κείμενα, την εξέλιξη του Ιουδαϊσμού στη μετά Χριστόν εποχή μέχρι σήμερα και τη λατρευτική πράξη.Στη συνέχεια ο ομιλητής απάντησε σε ερωτήσεις, απορίες και προβληματισμούς των συμμετεχόντων και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος επί του θέματος.

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ, η τρίτη σεμιναριακή συνάντηση με θέμα: «Το Ισλάμ» με ομιλητή τον κ. Σωτήριο Κόλλια, Δρ. Θεολογίας – Εκπαιδευτικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων