10/03/2021 10/03/2021 Διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των στελεχών της κατασκήνωσης “Ο Καλός Ποιμήν” της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Απόκρεω.  Μια συνάντηση που οφείλεται στην έγνοια πρωτίστως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα να συνάξει τα πνευματικά του παιδιά (ακόμη και από τη Γαλλία και τη Γερμανία), να δει όλα τα στελέχη και να τα...
10 Μαρτίου, 2021 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 20:47

Διαδικτυακή συνάντηση στελεχών της κατασκήνωσης “Ο καλός Ποιμήν”

Διαδώστε:
Διαδικτυακή συνάντηση στελεχών της κατασκήνωσης “Ο καλός Ποιμήν”

Διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των στελεχών της κατασκήνωσης “Ο Καλός Ποιμήν” της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Απόκρεω. 

Μια συνάντηση που οφείλεται στην έγνοια πρωτίστως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα να συνάξει τα πνευματικά του παιδιά (ακόμη και από τη Γαλλία και τη Γερμανία), να δει όλα τα στελέχη και να τα ευλογήσει.

Στη συνάντηση τα στελέχη θυμήθηκαν το πρόγραμμα cosmos το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε παιδιά από την ομογένεια της Αμερικής και σε παιδιά από την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης να φιλοξενηθούν στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως.

Μέσα από την συνάντηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία στα στελέχη να συζητήσουνε -έστω και διαδικτυακά-, να παίξουνε και να θυμηθούνε την κατασκήνωση κάτι που άλλωστε ήταν και ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη.

Δόθηκε η ευκαιρία έτσι ώστε όλοι να πάρουνε το λόγο, να ακουστεί η γνώμη του καθενός και να κατατεθούν προτάσεις για το καλοκαίρι του 2021 και την κατασκήνωση.

Προτάσεις με αγάπη ΑΠΟ την νεότητα και ΓΙΑ την νεότητα της τοπικής εκκλησίας.

Άλλωστε, όπως σημειώνει ένας άξιος κληρικός της εποχής μας, η σημερινή Κυριακή (Απόκρεω) μάς διδάσκει ότι:

«Το κριτήριο, με το οποίο ο Χριστός θα κρίνει όλους εμάς τους ανθρώπους, δεν είναι κανένα άλλο παρά μόνο το κριτήριο της αγάπης. Μα υπάρχει κανένας άνθρωπος που δεν αγαπάει; Σαφώς όχι. Όλοι οι άνθρωποι αγαπούν. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν δυο μορφές αγάπης. Μία μορφή φίλαυτης αγάπης, και μία μορφή ανιδιοτελούς αγάπης. Ό,τι επιθυμώ, το αγαπάω επειδή το επιθυμώ. Αυτό είναι φίλαυτη αγάπη. Ανιδιοτελής αγάπη είναι να αγαπώ κι εκείνο που δεν επιθυμώ, κι εκείνο που μ’ ενοχλεί, κι εκείνο που δεν το αξίζει».

Η κατασκήνωση εκφράζει ευχαριστίες για τη συνάντηση. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας

Α) στο πρόσωπο του πνευματικού μας πατέρα, στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. ΒΑΡΝΑΒΑ,

Β) στον γραμματέα της Μητρόπολης μας π. Ιάκωβο Κιζιρίδη για την τεχνική υποστήριξη και φιλοξενία στο ZOOM,

Γ) και τέλος ευχαριστίες σε όσα από τα στελέχη κουράστηκαν για την διεξαγωγή αυτής της συνάντησης.

Τον συντονισμό της ροής του προγράμματος ανέλαβαν οι υπαρχηγοί της κατασκήνωσης: Ευθύμης Ασλανίδης και Μαρίνα Παπαγερούδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων