20/12/2020 20/12/2020 Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, και ο κύκλος Επιστημόνων και Φοιτητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Η αφόρμηση για τη συζήτηση δόθηκε από τις σκέψεις που διατύπωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της προ του Χριστού Γεννήσεως. Το θέμα ήταν «ο σκανδαλισμός του δίκαιου Ιωσήφ». «Ο...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2020 - 11:33

Διαδικτυακή συζήτηση: “Ο σκανδαλισμός του δίκαιου Ιωσήφ”

Διαδώστε:
Διαδικτυακή συζήτηση: “Ο σκανδαλισμός του δίκαιου Ιωσήφ”

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, και ο κύκλος Επιστημόνων και Φοιτητριών της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Η αφόρμηση για τη συζήτηση δόθηκε από τις σκέψεις που διατύπωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της προ του Χριστού Γεννήσεως. Το θέμα ήταν «ο σκανδαλισμός του δίκαιου Ιωσήφ».

«Ο Κύριος, επισημαίνει εύστοχα ο Μακαριώτατος, σε ορισμένα σταυροδρόμια της ζωής μας της ατομικής, της κοινωνικής, της καθαρά πνευματικής, επεμβαίνει και μάς δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε. Χρησιμοποιεί τη φωνή της συνειδήσεώς μας σε ώρες που είναι ανέφελη, μάς μιλάει από κάποια φράση της Αγίας Γραφής, μάς οδηγεί με τη συνετή υπόδειξη κάποιου ευσεβούς ανθρώπου, που σαν άγγελο στέλνει κοντά μας, μάς ωθεί σε ορισμένα γεγονότα. Ας φροντίζουμε να δεχόμαστε τα μηνύματά Του, πρόθυμοι πάντοτε να απαγκιστρωνόμαστε από οποιαδήποτε σκέψη και απόφασή μας, μόλις βεβαιωθούμε ότι ο Θεός μάς ζητεί κάτι άλλο».

Η συντροφιά των κοριτσιών, αφού τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα, στη συνέχεια έθεσε τους προβληματισμούς της δίνοντας έτσι ευρύτερες προεκτάσεις.

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων