01/03/2021 01/03/2021 Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, στις 6.30μμ άνοιξε την ηλεκτρονική αυλαία του το 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Θεάτρου το οποίο διοργάνωσαν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, οι Κατηχητικές Συντροφιές Κοριτσιών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης. Κατηχητόπουλα και κατηχήτριες έναν ολόκληρο μήνα επιδόθηκαν σε μια φρενήρη προετοιμασία: συγγραφή σεναρίου, πρόβες...
01 Μαρτίου, 2021 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 21:35

Διαδικτυακό Φεστιβάλ Θεάτρου από τους νέους της Ι. Μητρόπολης Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Διαδικτυακό Φεστιβάλ Θεάτρου από τους νέους της Ι. Μητρόπολης Νεαπόλεως

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, στις 6.30μμ άνοιξε την ηλεκτρονική αυλαία του το 1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Θεάτρου το οποίο διοργάνωσαν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, οι Κατηχητικές Συντροφιές Κοριτσιών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης.

Κατηχητόπουλα και κατηχήτριες έναν ολόκληρο μήνα επιδόθηκαν σε μια φρενήρη προετοιμασία: συγγραφή σεναρίου, πρόβες διαδικτυακές, επιλογή κοστουμιών, προτάσεις σκηνογραφίας, μαγνητοσκόπηση και μοντάζ. Επιστρατεύτηκαν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες και υπο- κατηγορίες που υπηρετούν το θέατρο για την υλοποίηση του 1ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας χαιρέτησε το Διαδικτυακό Φεστιβάλ υπογραμμίζοντας το ρόλο της θεατρικής παιδείας και επισημαίνοντας εύστοχα ότι οι αρχαίοι Έλληνες αναγνωρίζοντας τη συμβολή του θεάτρου στην πνευματική καλλιέργεια του ατόμου το όριζαν ως «διδασκαλία». Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ακόμα τους γονείς και τα στελέχη για την διοργάνωση.

Το αποτέλεσμα εξέπληξε ευχάριστα το φιλοθεάμον κοινό: γονείς και παιδιά, περισσότερες από 110 οικογένειες, συνδεδεμένες στην πλατφόρμα zoom, για 2 ώρες απόλαυσαν τα θεατρικά δρώμενα και …γέλασαν με την καρδιά τους.

Η παρουσίαση των θεατρικών άρχισε από τις μικρότερες τάξεις και προχώρησε προς τις μεγαλύτερες . Έτσι τα κορίτσια που παρακολουθούν το Κατηχητικό της Α΄ Δημοτικού παρουσίασαν το θεατρικό «Οι 12 μήνες ..στα καλλιστεία», της Β΄ Δημοτικού «Η Αλίκη στη χώρα των παιχνιδιών», της Γ΄ Δημοτικού «Η ραδιοσαλάτα», της Δ΄ Δημοτικού «Και του στραβού ..το δίκιο», της Ε΄ Δημοτικού «Μαλλιά κουβάρια», της Στ΄ Δημοτικού «Γιατρός για δέσιμο» της Α΄ Γυμνασίου «Τηλεκπαίδευση», της Β΄ Γυμνασίου «Όλα στον αέρα», της Γ΄ Γυμνασίου «Ζωοδικείο» και του Λυκείου «Άγρια Δύση».

Οι γονείς που παρακολουθούσαν, καθώς και η επιτροπή, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα, κλήθηκαν να ψηφίσουν τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις. Πώς όμως ανάμεσα στους άριστους να ξεχωρίσεις τον καλύτερο; Όλα τα κορίτσια επέδειξαν εξαιρετική υποκριτική ικανότητα και ανταποκρίθηκαν με ακρίβεια στις ανάγκες του ρόλου.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να υπογραμμιστεί η πολύτιμη αρωγή των γονιών στο όλο εγχείρημα. Έτσι, κάποιοι γονείς βοήθησαν ως υποβολείς, άλλοι ως βοηθοί σκηνοθέτη, κάποιοι ως κομπάρσοι και άλλοι ως ενδυματολόγοι.

Και ακριβώς για αυτόν το λόγο, επειδή συνεργάστηκαν άριστα γονείς, κατηχητόπουλα και κατηχήτριες, το αποτέλεσμα άγγιξε την …τελειότητα!

Ξεχωριστή νότα στην όλη διοργάνωση έδωσε η παρουσία των παιδιών της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη, τα κορίτσια συστήθηκαν με έναν πολύ χαριτωμένο τρόπο και συμμετείχαν και στο Φεστιβάλ. (στο βίντεο η ομάδα των Ρωμηόπουλων)

Οι συντροφιές των Κατηχητικών ήταν ιδιαίτερα χαρούμενες, γιατί την πρωτόλεια προσπάθειά τους την παρακολουθούσε από την όμορφη Ναύπακτο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Καλλίνικος Γεωργάτος.

Όμορφοι δεσμοί δεκαετιών συνδέουν τα στελέχη που διακονούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Πολίχνης με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο του οποίου την πλούσια φιλοξενία και την πατερική θεολογία πολλές φορές απόλαυσαν.

Παρακολουθήστε:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων