29/08/2023 29/08/2023 Με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκπροσωπηθεί στην 7η Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023.  Στη Διεθνή αυτή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 νέοι, 16-35 ετών, από όλες της εκκλησιαστικές επαρχίες της Ρουμανίας, καθώς και...
29 Αυγούστου, 2023 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2023 - 14:58

Η Εκκλησία της Ελλάδος στη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ελλάδος στη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων στη Ρουμανία

Με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκπροσωπηθεί στην 7η Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2023. 

Στη Διεθνή αυτή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 νέοι, 16-35 ετών, από όλες της εκκλησιαστικές επαρχίες της Ρουμανίας, καθώς και αντιπροσωπείες από διάφορες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και η συγκρότηση της πολυμελούς αντιπροσωπείας νέων ανατέθηκε από την Ιερά Σύνοδο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. 

Η τελετή ενάρξεως θα γίνει την Πέμπτη 31 Αυγούστου το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τιμισοάρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ Δανιήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τιμισοάρας και Μπανάτου κ. Ιωάννη.

Διαβάστε επίσης: Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στα εγκαίνια της Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων στην Τιμισοάρα

Η 7η Διεθνής Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων έχει ως κεντρικό θέμα το βιβλικό χωρίο «Υμείς φίλοι μου εστέ» (Ευαγγέλιο Κατά Ιωάννην 15,14). Με άξονα το κεντρικό αυτό θέμα θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και το συνέδριο της Ολομέλειας, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εκθέσεις και δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ θα γίνουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, ξεναγήσεις και παρέλαση όλων των αντιπροσωπειών στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, ενώ θα επισφραγισθεί με Αρχιερατικό Συλλείτουργο την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Η ετήσια Διεθνής Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων αποτελεί πλέον σπουδαίο ποιμαντικό θεσμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο διορθόδοξο χαρακτήρα. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων που διοργανώθηκαν μέχρι σήμερα: 2014 στην Μπάια Μάρε, 2015 στο Κλουζ, 2016 στο Βουκουρέστι, 2017 στο Ιάσιο, 2018 στο Σιμπίου και 2019 στην Κραϊόβα, ενώ η Τιμισοάρα ανέλαβε την προσεχή διοργάνωση, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω του κορωνοϊού.

Ο σκοπός διοργανώσεως της Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων είναι η δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε οι νέοι να βιώσουν την Ορθόδοξη πνευματικότητα, να αποκομίσουν την αίσθηση της κοινωνίας μέσα σε μια παγκόσμια Ορθόδοξη κοινότητα και να γνωρίσουν νέους από διάφορες χώρες. Τελικά, οι νέοι να γνωρίσουν τις Ορθόδοξες αξίες και να καταστούν πρεσβευτές του Χριστιανικού ήθους.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από 13 νέους και νέες, συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπως κατηχητές και κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη, ιερόπαιδες και αναγνώστες.

Συγκεκριμένα:

  1. Αλεξάνδρα Μπεϊνά, μεταπτυχιακή φοιτήτρια χημείας Α.Π.Θ.
  2. Γεωργία Βαρδακώστα, φοιτήτρια φαρμακευτικής Α.Π.Θ.
  3. Φωτεινή Κουτσού, φοιτήτρια παιδαγωγικού Α.Π.Θ.
  4. Σοφία Μπεϊνά, φοιτήτρια γεωπονίας Πανεπ. Κρήτης
  5. Χρυσούλα Κοσμά, φοιτήτρια εργοθεραπείας Πανεπ. Δυτ. Μακεδονίας
  6. Σουλτάνα Κατσίμπουρα, πτυχιούχος παιδαγωγικού Α.Π.Θ.
  7. Κωνσταντίνος Νέτσικας, μαθηματικός
  8. Μιχαήλ Μπεϊνάς, φυσιοθεραπευτής
  9. Νικόλαος Τασούλας, φοιτητής πολυτεχνείου Α.Π.Θ.
  10. Αθανάσιος Ιωαννίδης, φοιτητής φοισικοθεραπείας Πανεπ. Πατρών
  11. Αλέξανδρος Ράλλης, φοιτητής αγγλικής φιλολογίας Α.Π.Θ.
  12. Δημήτριος Ράλλης, πτυχιούχος ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  13. Ευάγγελος Παπαθεοχάρης, φοιτητής αγγλικής φιλολογίας Α.Π.Θ.

Την αντιπροσωπεία των νέων θα συνοδεύσει, κατά το οδικό ταξίδι μέσω Σερβίας, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κοσμάς.

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συγκάλεσε συνάντηση όλων των μελών της αποστολής, για την κατά το δυνατό άρτια διοργάνωση του ταξιδιού και της συμμετοχής στη σημαντική αυτή διοργάνωση.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων