28/12/2020 28/12/2020 Η Κεντρική Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος είναι ευλογημένη να έχει προστάτη Άγιό της τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο. Ακολουθώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, η Κεντρική Νεολαία τίμησε και φέτος τον προστάτη Άγιό της με την τέλεση Εσπερινού την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Thebarton. Ο Εσπερινός...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 13:59

Η Νεολαία της Αδελαΐδος τίμησε τον Προστάτη Άγιο της

Διαδώστε:
Η Νεολαία της Αδελαΐδος τίμησε τον Προστάτη Άγιο της

Η Κεντρική Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος είναι ευλογημένη να έχει προστάτη Άγιό της τον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο.

Ακολουθώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, η Κεντρική Νεολαία τίμησε και φέτος τον προστάτη Άγιό της με την τέλεση Εσπερινού την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Thebarton.

Ο Εσπερινός τελέστηκε εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Αδελαΐδος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, ο οποίος ενδιαφέρεται ζωηρά για τη νεολαία και ενθαρρύνει τους πιστούς να συμμετέχουν στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τον Άγιο Στέφανο και επικεντρώθηκε στο μαρτύριο και τη μαρτυρία, θέμα που διάλεξε η Κεντρική Νεολαία. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στο μαρτύριο και τη μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τόσο μέσα στην ιστορία όσο και στη σημερινή εποχή, και τόνισε ότι σκοπός της Εκκλησίας, τόσο ως σώμα Χριστού όσο και ως πρόσωπα καθ’ εαυτά, είναι να δίνει τη μαρτυρία της σωτηρίας, η οποία χαρίστηκε στο ανθρώπινο γένος και σε όλη την κτίση με την ενσάρκωση, την σταύρωση και την ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Εν συνεχεία, η Ενορία-Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου παρέθεσε δείπνο με μπάρμπεκιου και γλυκίσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου του φερωνύμου Κολλεγίου, ο χώρος της οποίας υπερεπήρκεσε για τη φιλοξενία των 200 περίπου συμμετασχόντων, ακόμη και με τους περιορισμούς χώρου που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ακολούθησαν ψυχαγωγικές δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, παιγνίδια μπάσκετ και ποδοσφαίρου, ή απλή συναναστροφή και συντροφιά εν Χριστώ. Ήταν ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς μικρά και μεγάλα παιδιά από όλες τις Ενορίες της πόλης να συναναστρέφονται και να παίζουν χαρούμενα και ομονοώντας.

Είθε ο γιορτασμός του προστάτη της Κεντρικής Νεολαίας, Αγίου Στεφάνου, να συνεχιστεί με την ίδια και περισσότερη επιτυχία στο μέλλον και να εμπνέει τους νέους και τις νέες να ακολουθούν το παράδειγμά του και να δίνουν, ο καθένας και η καθεμιά με τον δικό τους τρόπο, τη μαρτυρία της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων