04/10/2019 04/10/2019 Ήρθε και πάλι η ευλογημένη στιγμή να ξεκινήσουν οι μαθητικές συνάξεις, που πραγματοποιούνται στην «Χριστιανική Καταφυγή» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης. Με την χάρη του Θεού, κάτω από την Σκέπη της Παναγίας μας και με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, μπαίνει και πάλι αρχή στο κατηχητικό έργο που συντελείται για...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2019 - 10:50

Ξεκινούν οι μαθητικές Συνάξεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ξεκινούν οι μαθητικές Συνάξεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης

Ήρθε και πάλι η ευλογημένη στιγμή να ξεκινήσουν οι μαθητικές συνάξεις, που πραγματοποιούνται στην «Χριστιανική Καταφυγή» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Με την χάρη του Θεού, κάτω από την Σκέπη της Παναγίας μας και με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, μπαίνει και πάλι αρχή στο κατηχητικό έργο που συντελείται για μαθητές και μαθήτριες, στο Ναό του Μεγαλομάρτυρος, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Συγκεκριμένα, η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, περίπου στις 11:30 π.μ., με την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού, μία πρώτη συνάντηση και επικοινωνία και μία σύντομη εποικοδομητική ομιλία, από τον εφημέριο του Ναού π. Νικόλαο Χαμαμτζόγλου.

Με αφετηρία την ημέρα αυτή, ξεκινούν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται –συν Θεώ- κάθε Κυριακή, μετά την θεία Λειτουργία, στις 11:00 π.μ., στους χώρους της «Χριστιανικής Καταφυγής», έναντι του Ιερού Ναού του αγίου Δημητρίου.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώτου κατηχητή της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, οι υπεύθυνοι των Συνάξεων, προσπαθούν να καλλιεργήσουν στα παιδιά Πίστη και Ελπίδα, να εμπνεύσουν φιλότιμη διάθεση για πνευματικό αγώνα και πόθο για μια προσωπική συνάντηση και κοινωνία με τον Χριστό μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων