15/09/2019 15/09/2019 Μία εξαιρετικά αναπάντεχη έκπληξη είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 15 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε., από τους μικρούς και μεγάλους κατασκηνωτές, αγόρια και κορίτσια, των θερινών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, που τον επισκέφθηκαν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασβεστάδων, όπου ιερουργούσε. Οι νεαροί κατασκηνωτές, συνοδευόμενοι από...
15 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2019 - 22:28

Μία αναπάντεχη έκπληξη για τον Σεβασμιώτατο Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Μία αναπάντεχη έκπληξη για τον Σεβασμιώτατο Διδυμοτείχου

Μία εξαιρετικά αναπάντεχη έκπληξη είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 15 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε., από τους μικρούς και μεγάλους κατασκηνωτές, αγόρια και κορίτσια, των θερινών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, που τον επισκέφθηκαν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασβεστάδων, όπου ιερουργούσε.

Οι νεαροί κατασκηνωτές, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους των Κατασκηνώσεων και τους ομαδάρχες, εσπεύσαν να ευχαριστήσουν τον Επίσκοπο τους για τις ημέρες ξεγνοιασιάς που τους προσέφερε η τοπική Εκκλησία κοντά στο Χριστό.

Ευχάριστα ξαφνιαστήκαν και οι κάτοικοι του μικρού χωριού από την απρόσμενη αυτή επίσκεψη τόσων πολλών νέων. Γέμισε η εκκλησία τους από νεανικές φωνές που έψαλλαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους. Είχαν πολλές δεκαετίες να δουν στην εκκλησία τους τόσα πολλά παιδιά…

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, σημείωσε:

«Η ένταξή μας στον δρόμο του Κυρίου πραγματοποιείται με την ενανθρώπησή Του και με όλη τη ζωή Του, κυρίως όμως με τη Σταυρική Του θυσία. Διότι στον Σταυρό καταργήθηκε η αμαρτία και έτσι απελευθερωμένοι από τον Χριστό εισήλθαμε στη Βασιλεία του Θεού. Ο πιστός γεύεται όλες αυτές τις ευεργεσίες με την είσοδό του στην Εκκλησία. Μέσα από το βάπτισμα, από το άγιο χρίσμα, τη Θεία Ευχαριστία, μέσα από την μετάνοια, ο πιστός συμπορεύεται, συσταυρούται και συνανίσταται με τον Χριστό… Η χριστιανική πίστη μας καλεί σε μία συνεχή υπέρβαση του εαυτού μας. Όποιος είπε ότι ο χριστιανισμός είναι εύκολη υπόθεση, μάλλον είναι άγευστος της χριστιανικής ζωής. Το παρήγορο είναι ότι κι αν κάπου αποκλίνουμε δεν πρέπει να απελπιζόμεθα. Η πτώση μας, ας μας οδηγεί σε ταπείνωση και επίγνωση των αδυναμιών μας. Και όταν υπάρχει ταπείνωση και μετάνοια έρχεται ο Κύριος να μας προσφέρει πολλαπλασίως τη Χάρη και την ευλογία Του» .

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων