07/04/2024 07/04/2024 Μία ξεχωριστή Θεία Λειτουργία σε μελοποίηση του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρακολούθησαν οι πιστοί που βρέθηκαν στο Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Τις ψαλμωδίες απέδωσε η παιδική-νεανική χορωδία “Άγιος Σπυρίδων” Κέρκυρας με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Διονυσιείου Μουσικού σχολείου Χίου υπό τη διεύθυνση της κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό καθώς η...
07 Απριλίου, 2024 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2024 - 13:01

Μία ξεχωριστή Θεία Λειτουργία σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μία ξεχωριστή Θεία Λειτουργία σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μία ξεχωριστή Θεία Λειτουργία σε μελοποίηση του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρακολούθησαν οι πιστοί που βρέθηκαν στο Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Τις ψαλμωδίες απέδωσε η παιδική-νεανική χορωδία “Άγιος Σπυρίδων” Κέρκυρας με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Διονυσιείου Μουσικού σχολείου Χίου υπό τη διεύθυνση της κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό καθώς η μελοποίηση της Θείας Λειτουργίας ψάλθηκε για πρώτη φορά στο Μητροπολιτικό Ναό στη γενέτειρα του τη Χίο μετά από 40 χρόνια από την κυκλοφορία της και μάλιστα από μικρά παιδιά.

Σημειώνεται ότι ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποίησε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία κυκλοφόρησε σε βινύλιο, το 1984.

 

Konstantinos Mil. Anagnostou
Photographer & Cinematographer
www.chiosphotos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων