25/01/2021 25/01/2021 “Oι Τρεις Ιεράρχες και το όραμα της παιδείας” το θέμα που θα απασχολήσει σήμερα στις 9 το βράδυ τη  διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα», που επιμελείται το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Φιλοξενούνται ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Καρπάθου και  ο κ. Σωτήριος Κόλλιας, Θεολόγος- Εκπαιδευτικός. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη διαδικτυακή...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 9:56

“Oι Τρεις Ιεράρχες και το όραμα της παιδείας”

Διαδώστε:
“Oι Τρεις Ιεράρχες και το όραμα της παιδείας”

“Oι Τρεις Ιεράρχες και το όραμα της παιδείας” το θέμα που θα απασχολήσει σήμερα στις 9 το βράδυ τη  διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα», που επιμελείται το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Φιλοξενούνται ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Καρπάθου και  ο κ. Σωτήριος Κόλλιας, Θεολόγος- Εκπαιδευτικός.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη διαδικτυακή αυτή εκπομπή θα αναλυθούν τα εξής θέματα:

Έχει νόημα σήμερα η εορτή των  Τριών Ιεραρχών;
Γιατί έχουν κοινή γιορτή;
Χριστιανισμός και ελληνισμός,  μόρφωση και ήθος,  ασκητικότητα και κοινωνική δράση: πώς τα κατάφεραν;
Ποιο είναι το σχολείο που μπορώ να ονειρευτώ;
Τι έχουν να πουν σήμερα οι Τρεις Ιεράρχες στους παιδαγωγούς;
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και τα «λαμόγια» της εποχής του!
Οι Τρεις Ιεράρχες μιλούν για το προσφυγικό, την ισότητα των φύλων, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συνταγματική κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών…

Στην εκπομπή θα προβληθεί επίσης ένα 15λεπτό απόσπασμα από  ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου σε παλαιότερη εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας με θέμα «Ανάμεσα στον γονιό και τον εκπαιδευτικό: Οικογένεια και σχολείο όταν (δεν) συνεργάζονται…».

Link εκπομπής : https://youtu.be/YAzjL8aaCMM

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων