09/08/2020 09/08/2020 Την Κατασκήνωση «Άξιον εστί» στη Μακρυνίτσα Σερρών επισκέφθηκε χθες, Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με τη συνοδεία του. Αυτό το διάστημα, στην ειδυλλιακή κατασκήνωση, φιλοξενούνται 58 αγόρια Λυκείου και 50 στελέχη, ενώ το όνομα που επιλέχθηκε να της δοθεί φέτος είναι «Εκκλησία Μυστηρίων, Εκκλησία των Αγίων».   Αξίζει...
09 Αυγούστου, 2020 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 16:25

Στην κατασκήνωση της Μακρυνίτσας ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας

Διαδώστε:
Στην κατασκήνωση της Μακρυνίτσας ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας

Την Κατασκήνωση «Άξιον εστί» στη Μακρυνίτσα Σερρών επισκέφθηκε χθες, Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με τη συνοδεία του.

Αυτό το διάστημα, στην ειδυλλιακή κατασκήνωση, φιλοξενούνται 58 αγόρια Λυκείου και 50 στελέχη, ενώ το όνομα που επιλέχθηκε να της δοθεί φέτος είναι «Εκκλησία Μυστηρίων, Εκκλησία των Αγίων».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η κατασκήνωση διοργανώθηκε φέτος κάτω από ιδιαίτερες, υγιεινομικώς, συνθήκες, τα μέλη της διατηρούν αμείωτο τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους, γεγονός που αποτυπώθηκε με ενάργεια στα τραγούδια τους και στα συνθήματά τους.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα νεαρά αγόρια προέκτεινε τα μηνύματα του γενικού συνθήματος, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Θεός παρατεινόμενος στους αιώνες. Στην Εκκλησία, την οποία συνέστησε ο Κύριος με το Τίμιο Αίμα Του, βρίσκεται η σωτηρία και η ευτυχία μας. Οι Λατίνοι πατέρες έλεγαν extra ecclesiam nulla salus, δηλαδή εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία. Η Εκκλησία είναι η μάνα μας, που ξέρει να παιδαγωγεί, να παρηγορεί, να θεραπεύει τα τραύματά μας».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της κατασκήνωσης για τους φιλότιμους κόπους τους και το πνεύμα θυσίας τους.

Σημειώνεται ότι στην Κατασκήνωση έγιναν, υπό την επίβλεψη και την έμπνευση του π.Γεωργίου Μίλκα, ανακαινιστικά έργα που ανέδειξαν περισσότερο την ομορφιά της και την κατέστησαν πραγματικά ευλογημένο καταφύγιο για μικρούς και μεγάλους κατασκηνωτές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων