02/07/2023 02/07/2023 Σε γραμμή αφετηρίας μπήκε και πάλι, ύστερα από 17 χρόνια που ήταν στον…πάγο, το έργο κατασκευής προπονητηρίου μαχητικών αθλημάτων στην περιοχή της Γαλήνης του Δήμου Ωραιοκάστρου, με τον Αγιασμό θεμελίωσής του να τελείται το πρωί της Κυριακής 2 Ιουλίου 2023, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε ο...
02 Ιουλίου, 2023 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2023 - 20:12

Μπήκαν τα θεμέλια για το σύγχρονο Προπονητήριο Μαχητικών Αθλημάτων στη Γαλήνη

Διαδώστε:
Μπήκαν τα θεμέλια για το σύγχρονο Προπονητήριο Μαχητικών Αθλημάτων στη Γαλήνη

Σε γραμμή αφετηρίας μπήκε και πάλι, ύστερα από 17 χρόνια που ήταν στον…πάγο, το έργο κατασκευής προπονητηρίου μαχητικών αθλημάτων στην περιοχή της Γαλήνης του Δήμου Ωραιοκάστρου, με τον Αγιασμό θεμελίωσής του να τελείται το πρωί της Κυριακής 2 Ιουλίου 2023, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο, Παύλος Λιότσος, που κατέκτησε το μετάλλιο στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών και η προπονήτριά του, γενική γραμματέας της Ένωσης Τάεκβοντο Β. Ελλάδας, Άννα Παπαϊωάννου.

«Ένα μεγάλο έργο στην περιοχή της Γαλήνης είναι πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Προπονητήριο μαχητικών αθλημάτων και περιβάλλον χώρος σύντομα θα είναι στη διάθεση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν μεγάλες, ο στόχος όμως ήταν υψηλός, δεν λυγίσαμε ούτε στιγμή και πετύχαμε με επιμονή και υπομονή να αντιμετωπίσουμε τόσο τα πολεοδομικά θέματα όσο και τα ζητήματα της χρηματοδότησης. Όλα πλέον μπήκαν σε σειρά. Σήμερα, με την τελετή θεμελίωσης, γυρίζουμε οριστικά σελίδα στην περιοχή της Γαλήνης! Πετύχαμε πολλά, πάμε για περισσότερα», επισήμανε κατά την τελετή θεμελίωσης ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Κάνουμε αυτή τη σύναξη σήμερα γιορτή, συγκεντρωθήκαμε για την απαρχή ενός έργου που επί χρόνια οι κάτοικοι προσδοκούσαν την έναρξή του. Έρχεται σήμερα ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων σε μια όμορφη γειτονιά, όπου υπάρχουν εκκλησία και σχολείο. Πλέον θα υπάρχει και αθλητικό κέντρο, δημιουργείται έτσι ένας “ πυρήνας’’ και οι διαστάσεις του έργου το καθιστούν για όλο τον δήμο και την ευρύτερη περιοχή εμβληματικό», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο στην περιοχή είχε αρχίσει το 2006, αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας ένα ημιτελές κτίσμα και όπως τονίζεται στη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο δήμαρχος της περιοχής και οι συνεργάτες του, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση, έθεσαν ως στόχο να αξιοποιήσουν το χώρο, ώστε να αναδειχθεί το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου και με ανάπλαση των υπαίθριων χώρων.

«Συντάχθηκαν οι μελέτες του έργου και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την υλοποίησή του. Στην περιοχή θα ανεγερθεί σύγχρονο προπονητήριο μαχητικών αθλημάτων και θα δημιουργηθούν ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά και χώρος πρασίνου», υπογραμμίζεται.

Παρών στην τελετή θεμελίωσης ήταν στελέχη της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων