28/03/2022 06/04/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Περιστεράς βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως, π. Δωρόθεο. Σκοπός της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου ήταν να μιλήσει στα παιδιά του Γυμνασίου Βασιλικών, που επισκέφτηκαν μαζί με τον Διευθυντή του Γυμνασίου και Καθηγήτριές τους...
28 Μαρτίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2022 - 0:00

Συνάντηση Μητροπολίτη Ιερισσού με μαθητές στον Άγιο Ανδρέα Περιστεράς

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Ιερισσού με μαθητές στον Άγιο Ανδρέα Περιστεράς

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Περιστεράς βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως, π. Δωρόθεο.

Σκοπός της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου ήταν να μιλήσει στα παιδιά του Γυμνασίου Βασιλικών, που επισκέφτηκαν μαζί με τον Διευθυντή του Γυμνασίου και Καθηγήτριές τους τον βυζαντινό Ναό του Αγίου Ανδρέα (9ου αι.), κτήτωρ του οποίου υπήρξε ο Όσιος Ευθύμιος ο Νέος.

Ο Επίσκοπος, αφού ξενάγησε τα παιδιά, ανεφέρθη στην ιστορία του Βυζαντινού περικαλλούς Ιερού Ναού, και μετά μίλησε στα παιδιά για το τι είναι Θεός και τι η Εκκλησία, τη σχέση Θεού με τον άνθρωπο και τα υπόλοιπα δημιουργήματά Του κ.ά. Έπειτα έγινε γόνιμος διάλογος και απάντησε σε ερωτήματα των μαθητών… Στο τέλος τα παιδιά έλαβαν μικρό κέρασμα και μια πλαστικοποιημένη εικόνα ως ευλογία για την πρόοδό τους…

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων