16/09/2020 16/09/2020 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2020-2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού σε διάφορα σχολεία της Μητροπολιτικής του περιφέρειας. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «Φρυγανιώτη» στα Πεύκα, τα Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα» της Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίδα» στο Φίλυρο, το Διαπολιτισμικό Λύκειο...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 18:01

Τελετή Αγιασμού σε Σχολεία από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Τελετή Αγιασμού σε Σχολεία από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2020-2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού σε διάφορα σχολεία της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «Φρυγανιώτη» στα Πεύκα, τα Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα» της Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίδα» στο Φίλυρο, το Διαπολιτισμικό Λύκειο στον Εύοσμο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορδελιού, καθώς επίσης και το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης», το οποίο στεγάζεται στην Ξηροκρήνη.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυνε στα κατά τόπους σχολεία που επισκέφθηκε και ευλόγησε, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές η νέα σχολική χρονιά να είναι, με την ευλογία πάντοτε του Θεού, πλούσια σε φωτισμό και καρποφορία, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη μεγάλη αξία της μόρφωσης και της παιδείας που προσφέρει το σχολείο, το οποίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, όταν βρίσκεται κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας και σε συνδυασμό με την οικογένεια, διαπαιδαγωγεί σωστά και ολοκληρωμένα τους μαθητές και αυριανούς πολίτες της χώρας.

(Φωτογραφία από την περσινή χρονιά)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων