21/11/2018 21/11/2018 Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, σε αίθουσα του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία ψηφίστηκε και το καταστατικό του πρώτου συλλόγου των Κωνσταντινουπολιτών που έχουν εγκατασταθεί στη Μεγάλη Βρετανία. Προηγήθηκαν πολύμηνη συστηματική δουλειά και πολλές εκδηλώσεις ώστε να γίνει γνωστή η προσπάθεια σύστασης του...
21 Νοεμβρίου, 2018 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2018 - 12:57

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου

Διαδώστε:
Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, σε αίθουσα του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία ψηφίστηκε και το καταστατικό του πρώτου συλλόγου των Κωνσταντινουπολιτών που έχουν εγκατασταθεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Προηγήθηκαν πολύμηνη συστηματική δουλειά και πολλές εκδηλώσεις ώστε να γίνει γνωστή η προσπάθεια σύστασης του συλλόγου στους Πολίτες που ζουν στο Λονδίνο.

Στην ιδρυτική συνέλευση συμμετείχαν 25 Κωνσταντινουπολίτες, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας. Από αυτούς οι 22 είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι και τελικά υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη. Ακολούθησε η ανάγνωση, συζήτηση και αποδοχή των άρθρων του καταστατικού. Στη συνέχεια έγινε η εκλογή των μελών του υπηρεσιακού Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από τους: Πάνο Αναγνωστόπουλο, Φοίβο Ηλιάδη, Αικατερίνη Κριμήτσου, Μαρία Χριστίδου και Γεώργιο Καλαμάρη. Τα εκλεγέντα μέλη, βάσει του καταστατικού, θα πρέπει να συνέλθουν εντός ενός μήνα για να συγκροτηθούν σε σώμα.

Από τη μεριά της η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, μέσω ανακοίνωσης, καλωσόρισε το νέο σωματείο και του ευχήθηκε καλό ξεκίνημα.

ΠΗΓΗ: pontosnews.gr

Φώτο: Στιγμιότυπο από την ιδρυτική συνέλευση (φωτ.: anatoliblog.blogspot.com)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων