13/12/2018 13/12/2018 Aλβανικό σχέδιο να «ξεριζώσουν» το ελληνικό στοιχείο από τη Βόρεια Ήπειρο καταγγέλλει ο Φρέντης Μπελέρης  Πρόεδρος του παραρτήματος «Ομόνοια» στη Χιμάρα. Όπως τόνισε ο κ. Μπελέρης «αυτό το σχέδιο που κλιμακώνεται τα τριάντα τελευταία χρόνια, αποκορυφώθηκε με την υπουργική απόφαση που απογυμνώνει τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από περιουσιακά στοιχεία, τους εξαναγκάζει να μην...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:08

“Μας εξαναγκάζουν να φύγουμε από τον τόπο μας”

Διαδώστε:
“Μας εξαναγκάζουν να φύγουμε από τον τόπο μας”

Aλβανικό σχέδιο να «ξεριζώσουν» το ελληνικό στοιχείο από τη Βόρεια Ήπειρο καταγγέλλει ο Φρέντης Μπελέρης  Πρόεδρος του παραρτήματος «Ομόνοια» στη Χιμάρα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπελέρης «αυτό το σχέδιο που κλιμακώνεται τα τριάντα τελευταία χρόνια, αποκορυφώθηκε με την υπουργική απόφαση που απογυμνώνει τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από περιουσιακά στοιχεία, τους εξαναγκάζει να μην μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους και να μεταναστεύσουν.

Αυτό είναι σχέδιο μη διαπραγματεύσιμο για εμάς, δεν μπορούμε να γίνουμε η τελευταία γενιά Ελλήνων που έζησαν στη Χιμάρα. Ζητάμε την κινητοποίηση του κόσμου, να είναι κοντά στους γονείς τους, να ενδιαφερθούν, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Να δείξει και ο κόσμος ότι είναι αντίθετος… υπάρχει συσπείρωση του κόσμου. Είναι ένα σχέδιο που γράφει τον επίλογο της Χιμάρας όπως την ξέραμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων