17/06/2023 17/06/2023 Ο καταξιωμένος Ελληνοαυστραλός καλλιτέχνης Μιχάλης Ζαβρός έχει αναδημιουργήσει μια υπερρεαλιστική εικόνα του Παρθενώνα μεγάλης κλίμακας στο Brisbane. Θέλει οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουν μια γεύση από την Ελλάδα χωρίς όμως να πάνε πολύ μακριά. Το έργο έχει ήδη εντυπωσιάσει τα ΜΜΕ της Αυστραλίας. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέος Κόσμος” το Κανάλι 7...
17 Ιουνίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 21:43

“Acropolis now”: Μια υπερρεαλιστική εικόνα του Παρθενώνα στην Αυστραλία

Διαδώστε:
“Acropolis now”: Μια υπερρεαλιστική εικόνα του Παρθενώνα στην Αυστραλία

Ο καταξιωμένος Ελληνοαυστραλός καλλιτέχνης Μιχάλης Ζαβρός έχει αναδημιουργήσει μια υπερρεαλιστική εικόνα του Παρθενώνα μεγάλης κλίμακας στο Brisbane. Θέλει οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουν μια γεύση από την Ελλάδα χωρίς όμως να πάνε πολύ μακριά.

Το έργο έχει ήδη εντυπωσιάσει τα ΜΜΕ της Αυστραλίας. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Νέος Κόσμος” το Κανάλι 7 News Australia, παρουσίασε ένα ρεπορτάζ για το έργο και δήλωσε ότι θα μεταφέρει την εμβληματική Ακρόπολη της Αθήνας στο Μπρίσμπαν και, μάλιστα, “με τέτοια σχολαστική ακρίβεια που η όποια διαφορά ίσως είναι ανεπαίσθητη, μέχρι να προσπαθήσετε να περπατήσετε στην Ακρόπολη…”

Ο Μιχάλης Ζαβρός τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί σε σύγχρονες αντανακλάσεις της αρχαίας ελληνικής αισθητικής και του ηδονισμού, όπως το Even Raise the Roof – Dionysus Redux του οποίου επιμελήθηκε πέρυσι, στο Lina στο Brisbane’s Southbank. Το έργο, το οποίο θα περιλαμβάνει, επίσης, ένα pop-up ελληνικό καφέ ακριβώς στη βάση της επιβλητικής τοιχογραφίας του Παρθενώνα που κόβει την ανάσα, στην Ακρόπολη, θα αποκαλυφθεί αργότερα αυτό το μήνα στο Queensland Art Gallery- Gallery of Modern Art (QAGOMA).

Ο Ζαβρός έχει γίνει γνωστός για τη δημιουργία νεο-ποπ υπερρεαλιστικών, αλλά και αιθέριων πινάκων ζωγραφικής, και γλυπτών. Το έργο του έχει αναφορά ανάμεσα στις κλασικές ελληνικές έννοιες της τελειότητας και της εκπληκτικής ομορφιάς, πάντα όμως με ειρωνικές ή και πιο σκοτεινές υποστρώσεις. Η εύστοχη ονομασία και ο γλαφυρός τίτλος της τοιχογραφίας “Acropolis Now” αναμένεται ότι θα αποτελέσει επίκεντρο συζητήσεων και διαφόρων φόρουμ.

Πηγή: neoskosmos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων