15/02/2021 15/02/2021 Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος κόσμος» η Οργανωτική επιτροπή εορτασμού της Εθνικής Επετείου στη Βικτώρια, ανακοίνωσε επισήμως την ακύρωση της παρέλασης για το 2021 λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που επικρατούν ακόμα στην πολιτεία της Βικτώριας....
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 17:12

Ακυρώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Ακυρώνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος κόσμος» η Οργανωτική επιτροπή εορτασμού της Εθνικής Επετείου στη Βικτώρια, ανακοίνωσε επισήμως την ακύρωση της παρέλασης για το 2021 λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που επικρατούν ακόμα στην πολιτεία της Βικτώριας.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής έχει ως εξής:

«Η Οργανωτική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου Βικτωρίας, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει επισήμως την ακύρωση της παρέλασης για το 2021. Η παρέλαση για τον εορτασμό της 200ης Εθνικής Επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης είχε προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 21 Μαρτίου και να διεξαχθεί με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό χώρο του Μνημείου Μνήμης της Βικτωρίας. Όπως είναι γνωστό, η Οργανωτική Επιτροπή είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην άψογη διοργάνωση της φετινής παρέλασης αφού θα σηματοδοτούσε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα για ολόκληρη την Ελληνική παροικία. Θα έδινε την ευκαιρία στον απανταχού Ελληνισμό της Βικτώριας, ενωμένο, να εορτάσει την αρχή του μεγάλου απελευθερωτικού αγώνα κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που σηματοδότησε στην ίδρυση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, η επιτροπή έκανε την πρώτη της συνεδρίαση για την χρονιά του 2021. Έγινε εκτενέστερη αναφορά στο πλούσιο πρόγραμμα της παροικίας για τον εορτασμό των 200ων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους οργανισμούς, τα σχολεία και τις ενορίες που έδειξαν ενδιαφέρον να οργανώσουν κάποια επετειακή εκδήλωση και δήλωσαν συμμετοχή ώστε η εκδήλωση τους να συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα της Βικτώριας για το 2021, αλλά και στο εθνικό πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Μετά από την αναφορά του στο πρόγραμμα, ο κ. Τσουρδαλάκης δήλωσε στα μέλη της επιτροπής ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που επικρατούν ακόμα στην πολιτεία της Βικτώριας αλλά και των μέτρων που έχουν επιβάλει οι Κηδεμόνες του Μνημείου θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τον χειρισμό της φετινής παρέλασης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η επιτροπή ήταν η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων. Με βάση τους κανονισμούς που επικρατούν αυτή την περίοδο, οι Κηδεμόνες του Μνημείου, όπως ενημέρωσαν τον κ. Τσουρδαλάκη, επιτρέπεται μόνο η συγκέντρωση 500 ατόμων και απαγορεύουν αυστηρά να ξεπεραστεί ο συγκεκριμένος αριθμός εξηγώντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρχουν συνέπειες και κυρώσεις τόσο σε μεμονωμένα άτομα όσο και στους υπευθύνους της Οργανωτικής Επιτροπής με φόβο να μην επιτραπεί η διεξαγωγή της παρέλασης στο μέλλον στον Ιερό χώρο του Μνημείου Μνήμης της Βικτωρίας.

Ανταλλάχτηκαν πολλές απόψεις για το θέμα με όλα τα μέλη να συμφωνούν ότι προτεραιότητά τους ήταν η ασφάλεια των συνανθρώπων τους, χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο να την ευρύτερη κοινωνία της Βικτώριας, αλλά και να εξασφαλίσουν την παρέλαση για το μέλλον. Τα μέλη που ήταν παρόντες συμφώνησαν ομόφωνα να ακυρωθεί η φετινή παρέλαση.

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, έκλεισε την συνεδρίαση τονίζοντας ότι η ομογένεια θα έχει την ευκαιρία να γιορτάσει μεγαλοπρεπώς την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από πληθώρα επετειακών τελετών που έχουν διοργανώσει οι ομογενειακοί και οι πολιτειακοί φορείς.

Αν και η παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνεχή χρονιά για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, στην Μελβούρνη όπου χτυπάει η «καρδιά» του Ελληνισμού, θα συνεχιστούν οι υπόλοιπες εμβληματικές δράσεις και εκδηλώσεις τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τις προσωπικότητες που σημάδεψαν τον απελευθερωτικό αγώνα. Παράλληλα θα συνεχιστεί να εορτάζεται η πορεία του νεότερου Ελληνικού κράτους αυτούς τους δύο αιώνες και να επιδιώκεται να αφήσουμε στις επόμενες γενιές μια ιδιαίτερα μεγάλη κληρονομιά ανάπτυξης».

Πηγή: neoskosmos 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων