30/05/2019 30/05/2019 Μία ακόμη ομογενής θα κάθεται στα έδρανα του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου έτσι όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Μαΐου. Πρόκειται για την εγγονή Ελλήνων μεταναστών, Fiona Martin. Προέρχεται από την οικογένεια Μπαρμπούτη η οποία έχει αναπτύξει πολυσχιδή δραστηριότητα στο Σύδνεϋ (σ.σ. Αυστραλία). Εκλέχθηκε με το Φιλελεύθερο Κόμμα στην έδρα Reid του Σύδνεϋ, η οποία...
30 Μαΐου, 2019 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2019 - 21:37

Από το Καστελλόριζο στη Βουλή της Αυστραλίας

Διαδώστε:
Από το Καστελλόριζο στη Βουλή της Αυστραλίας

Μία ακόμη ομογενής θα κάθεται στα έδρανα του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου έτσι όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Μαΐου.

Πρόκειται για την εγγονή Ελλήνων μεταναστών, Fiona Martin. Προέρχεται από την οικογένεια Μπαρμπούτη η οποία έχει αναπτύξει πολυσχιδή δραστηριότητα στο Σύδνεϋ (σ.σ. Αυστραλία).

Εκλέχθηκε με το Φιλελεύθερο Κόμμα στην έδρα Reid του Σύδνεϋ, η οποία περιλαμβάνει προάστεια όπως Burwood (εκεί και η Ενορία-Κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου), Croydon, Lidcombe, Aubun,Strathfield, Homebush, Fivedock, Silverwater και άλλα).

Η εκλογή της μάλλον ήρθε σαν έκπληξη, όπως άλλωστε και η νίκη των Φιλευθέρων-Εθνικών ευρύτερα.

Ο παππούς της Fiona Martin, Μάρκος Μπαρμπούτης, είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία από το Καστελλόριζο πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και στην διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε στην Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία.

Ο πατέρας της Γιώργος στην δεκαετία του ’60 ήταν ποδοσφαιριστής του Πανελληνίου (σημερινό Σύδνεϋ Ολύμπικ) και άλλων ομάδων του Σύδνεϋ.

Η Φιόνα Μπαρμπούτη-Μάρτιν γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1977. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και έχει διδακτορικό στην παιδική Ψυχολογία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ.

“Έκληξη η εκλογή της”
Η επιτυχία της στην έδρα Reid δεν ήταν αναμενόμενη. Εδώ και ένα χρόνο ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος Sam Crosby είχε αναπτύξει έντονη προεκλογική δραστηριότητα. Οι προβλέψεις, ήταν πως θα κέρδιζε (όπως άλλωστε ήταν και η πρόγνωση για το Εργατικό Κόμμα σε όλη την επικράτεια.

Τα προγνωστικά υπέρ του Εργατικού υποψηφίου ενισχύθηκαν όταν ο μέχρις πρότινος βουλευτής της έδρας, πρώην υπουργός και γνωστός υποστηρικτής του Malcolm Turnbull, ο Craig Laundy, είχε ανακοινώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Προσωπική επιλογή του Μόρισον
Πηγές με τις οποίες μίλησε το Ελληνικό πρόγραμμα, μας είπαν ότι οι Φιλελεύθεροι απευθύνθηκαν αρχικά σε πρόσωπα με μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα για να έχουν ως υποψηφίους τους, όπως ο πρώην υπαρχηγός της Αστυνομίας της ΝΝΟ Nick Kaldas (αιγυπτιακής καταγωγής) και ο Ιθαγενής τηλεπαρουσιαστής Stan Grant. Και οι δύο αρνήθηκαν, σύμφωνα με τις πηγές μας. Κατόπιν το Φιλελεύθερο Κόμμα απευθύνθηκε προτίμησε μία υποψήφια από την τοπική κοινωνία. Λέγεται μάλιστα ότι η Fiona Μπαρμπούτη-Martin ήταν «επιλογή του καπετάνιου- captain’s pick”», δηλαδή του αρχηγού τω Φιλελευθέρων και πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον.

Η κυρία Μπαρμπούτη-Μάρτιν στις εκλογές του προ-περασμένου Σαββάτου, με καταμετρημένο το 83.41% έλαβε το 53.56%, έπειτα από την προσμέτρηση και των ψήφων προτίμησης., Στην κύρια ψήφο έλαβε ποσοστό 48.93%.

Στο πλευρό της όλο το σόι”
Όπως πληροφορήθηκε το πρόγραμμά μας στην προεκλογική εκστρατεία συμμετείχε «σύσσωμο το σόι της»., δηλαδή οι «Μπαρμπούτηδες» του Σύδνεϋ. Αυτός μας ειπώθηκε. Πατέρας, ξαδέρφια, θείοι και τα λοιπά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος, ότι η Fiona Μπαρμπούτη-Martin είναι το τέταρτο πρόσωπο με καταγωγή από το Καστελλόριζο που εκλέγεται στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Οι προηγούμενοι τρεις Καστελλοριζιοί ήταν στην Γερουσία και επρόκειτο για άντρες, που είχαν εκλεγεί οι δύο με το Εργατικό Κόμμ και ο τρίτος με τους Συντηρητικούς. Ήταν ο αείμνηστος Εργατικός γερουσιαστής George Georges (Γιώργος Γεωργούρας- ο πρώτος ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακός πολιτικός της Αυστραλίας), ο επίσης γερουσιαστής και υπουργός Νίκος Μπόλκας και o Φιλελεύθερος βουλευτής (1996-1998) για την έδρα Northern Territory, Nicholas Dondas.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων