30/05/2020 30/05/2020 Διαδικτυακή εκδήλωση , για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια της Σχολής, διοργανώνει η Σχολή Σαχέτι στη Ν.Αφρική, την Τρίτη 2 Ιουνίου, και 10.00 ώρα Ελλάδας (9.00 -10.00 ώρα Ν. Αφρικής). Την εκδήλωση θα χαιρετίσει, ως καλεσμένος ομιλητής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης. Η Σχολή Σαχέτι θεωρείται ένα από τα κορυφαία...
30 Μαΐου, 2020 - 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 12:45

Διαδικτυακή εκδήλωση στη Σχολή Σαχέτι στη Ν. Αφρική

Διαδώστε:
Διαδικτυακή εκδήλωση στη Σχολή Σαχέτι στη Ν. Αφρική

Διαδικτυακή εκδήλωση , για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια της Σχολής, διοργανώνει η Σχολή Σαχέτι στη Ν.Αφρική, την Τρίτη 2 Ιουνίου, και 10.00 ώρα Ελλάδας (9.00 -10.00 ώρα Ν. Αφρικής).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει, ως καλεσμένος ομιλητής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης.

Η Σχολή Σαχέτι θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία της Νοτίου Αφρικής όσον αφορά στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, αλλά και στην πολύπλευρη μόρφωση που δίνει στους μαθητές της με το «Γνώθι Σαυτόν» και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Η λειτουργία της ξεκίνησε το 1974, ενσαρκώνοντας την ιδέα, το όραμα και τις ελπίδες των πρώτων Ελλήνων μεταναστών. Η παρουσία, της ιστορικής πλέον μορφής, του κ. Γεωργίου Μπίζου, δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ανέγερσης και έναρξης λειτουργίας της Σχολής Σαχέτι ήταν καθοριστική. Διδάσκονται και οι 1.300 μαθητές (60% ελληνικής καταγωγής) την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό (στοιχεία ιστορίας, μυθολογίας, θρησκευτικών, ελληνικό παραδοσιακό χορό και μουσική).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων