18/10/2022 18/10/2022 Τιμητική διάκριση στην κατηγορία της Ψαλτικής έλαβαν οι Ψάλτριες της Μελβούρνης έλαβαν στο φετινό Orthodox Arts Festival του Ηνωμένο Βασιλείου, μετά από ψηφοφορία του κοινού!  Οι Ψαλτριες της Μελβούρνης αποτελούν το επίσημο χορωδιακό σύνολο του Women in Byzantine Music Worldwide Association στην Αυστραλία, που ιδρύθηκε από τη Νεκταρία Καραντζή. Το σύνολο της Μελβούρνης αποτελείται...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 13:21

Διάκριση για τις Ψάλτριες της Μελβούρνης στο Orthodox Arts Festival του Ηνωμένου Βασιλείου

Διαδώστε:
Διάκριση για τις Ψάλτριες της Μελβούρνης στο Orthodox Arts Festival του Ηνωμένου Βασιλείου

Τιμητική διάκριση στην κατηγορία της Ψαλτικής έλαβαν οι Ψάλτριες της Μελβούρνης έλαβαν στο φετινό Orthodox Arts Festival του Ηνωμένο Βασιλείου, μετά από ψηφοφορία του κοινού!

Οι Ψαλτριες της Μελβούρνης αποτελούν το επίσημο χορωδιακό σύνολο του Women in Byzantine Music Worldwide Association στην Αυστραλία, που ιδρύθηκε από τη Νεκταρία Καραντζή.

Το σύνολο της Μελβούρνης αποτελείται από ψάλτριες που κατάγονται από την Ελλάδα αλλά έχουν μεγαλώσει και διαβιούν στην Αυστραλία. Τα βασικά μέλη του πυρήνα των Ψαλτριών της Μελβούρνης είναι η πρεσβυτέρα Maria Ioannou, η Joanne Nikolouleas, η Kyriaki Tsagalidis και η Georgia Vogdanis.

Ξεκίνησαν τη δράση τους στις αρχές του 2022 και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αποσπάσουν εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνείες τους. Υπό τις ευλογίες του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, οι Ψάλτριες της Μελβούρνης λαμβάνουν μέρος σε επιλεγμένες καλλιτεχνικές εμφανίσεις αλλά και σε ιερές ακολουθίες.

Οι πρόβες πραγματοποιούνται τακτικά στην Μελβούρνη, με τον συντονισμό της Joanne Nikolouleas και την καθοδήγηση και διδασκαλία της Νεκταρίας Καραντζή, της γυναίκας που αναβίωσε και νοηματοδότησε εκ νέου τον αρχαίο όρο της ψάλτριας με το αφιερωμένο στη γυναικεία ψαλτική έργο της, το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων