01/07/2020 01/07/2020 Η απόφαση μιας ομάδας νέων τον προηγούμενο Απρίλιο να ανυψώσει έναν μεγάλο σταυρό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αειθαλιώτισσας στη Χιμάρα έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, αλλά και διώξεις. Παράλληλα με τη διαδικασία εισαγγελικής δίωξης κατά των νέων της κωμόπολης, στο θέμα παρενέβη και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Αυλώνα. Σύμφωνα με έγγραφο που...
01 Ιουλίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 8:11

“Διώκεται” ο Σταυρός στη Χιμάρα

Διαδώστε:
“Διώκεται” ο Σταυρός στη Χιμάρα

Η απόφαση μιας ομάδας νέων τον προηγούμενο Απρίλιο να ανυψώσει έναν μεγάλο σταυρό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αειθαλιώτισσας στη Χιμάρα έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, αλλά και διώξεις.
Παράλληλα με τη διαδικασία εισαγγελικής δίωξης κατά των νέων της κωμόπολης, στο θέμα παρενέβη και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Αυλώνα.
Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει ο ιστότοπος tachydromos.org ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, Οργκέστ Φεϊμί, ο οποίος είναι τοπογράφος μηχανικός, αξιώνει από τη δημοτική αρχή να απομακρύνει τον Σταυρό από το μοναστήρι, υπογραμμίζοντας ότι η μονή έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς κι ως εκ τούτου τελεί υπό την δικαιοδοσία του.


Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο νέοι από την περιοχή εκπληρώνοντας ένα τάμα ύψωσαν τον Σταυρό στον χώρο της μονής.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αξιωματικοί της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να εισβάλουν με αυτόματα όπλα σε σπίτια στη Χιμάρα, διενεργώντας ελέγχους. Η αστυνομία έκανε έρευνα στα σπίτια τους δίχως παρουσία εισαγγελέα ή εισαγγελικής απόφασης και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο τμήμα για ανάκριση.

Πηγή: tachydromos.org
Φωτογραφίες: himara.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων