01/03/2019 01/03/2019 Στο Πανεπιστήμιο «Rice» στο Χιούστον του Τέξας, στις 23 Φεβρουαρίου 2019 με τη γενναιοδωρία μιας μεγάλης Ελληνίδας καθηγήτριας, της Λυδίας Καβράκη, τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Επαγγελματικής Κοινότητας του Τέξας, έλαβε χώρα η εκδήλωση του Αλεξ Καλαμαρίδη με τη συμμετοχή της Κατερίνας Κοντογεωργάκη και του Δημήτρη Βαρβαρέσου. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Κώστας Καρυωτάκης: Μια μοναδική...
01 Μαρτίου, 2019 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2019 - 13:26

Βραδιά ποίησης στο Χιούστον

Διαδώστε:
Βραδιά ποίησης στο Χιούστον

Στο Πανεπιστήμιο «Rice» στο Χιούστον του Τέξας, στις 23 Φεβρουαρίου 2019 με τη γενναιοδωρία μιας μεγάλης Ελληνίδας καθηγήτριας, της Λυδίας Καβράκη, τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Επαγγελματικής Κοινότητας του Τέξας, έλαβε χώρα η εκδήλωση του Αλεξ Καλαμαρίδη με τη συμμετοχή της Κατερίνας Κοντογεωργάκη και του Δημήτρη Βαρβαρέσου.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Κώστας Καρυωτάκης: Μια μοναδική οπτική στην ποίηση ως πηγή έμπνευσης για τους μουσικούς. Μια ασυνήθιστη και ξεχωριστή παρουσία στην σύγχρονη ελληνική ποίηση (1896-1928)».

Ο Αλέξ, κατά τη διάλεξή του, παρουσίασε λεπτομερώς τη ζωή του ποιητή, καθώς και τα περίπου εκατό σύντομα ποιήματα που άντεξαν στον χρόνο και συνεχίζουν να αγγίζουν σε βάθος την ανθρώπινη ψυχή και να αποτελούν πηγή έμπνευσης για μουσικούς τόσο εντός, όσο και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στο Χιούστον κ. Ιωάννης Σταματέκος εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την εκπληκτική βραδιά ποίησης, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Επαγγελματική Κοινότητα του Τέξας στις 23 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο «Rice».

Συνεχάρη τον Δρα Αλεξ Καλαμαρίδη για τη συναρπαστική, ενδιαφέρουσα και εκτενή παρουσίασή του για τον μεγάλο Ελληνα ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και ειδικά για το γεγονός ότι «έντυσε» την αφήγηση και την ανάγνωση ποιημάτων με μουσική.

Επιπλέον, ενθάρρυνε την ελληνική κοινότητα του Χιούστον να συνεχίσει να οργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, ώστε, αφενός να βοηθήσει τους Ελληνες του Χιούστον να διατηρήσουν την ελληνική τους κληρονομιά και αφετέρου να προωθήσουν τον ελληνικό πολιτισμό στην τοπική κοινότητα.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Αλέξανδρος Καλαμαρίδης, ευχαρίστησε τον Ιωάννη Σταματέκο για την παρουσία και στήριξή του σε όλες τις εκδηλώσεις της ελληνοαμερικανικής κοινότητας του Τέξας.

Ο Αλεξ στη συνέχεια ευχαρίστησε την καθηγήτρια Λυδία Καβράκη για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου στο «Duncan Hall» του «Rice», την Ελληνική Επαγγελματική Κοινότητα του Τέξας, την Κατερίνα Κοντογεωργάκη, τον Δημήτριο Βαρβαρέσο, τον Κώστα Μπόκη, τους υπεύθυνους επικοινωνίας, τον Ηλία Νεοφυτίδη για την κάλυψη της εκδήλωσης και την Ευγενία Κακαδιάρη για την συνολική βοήθειά της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων