08/04/2021 08/04/2021 Για πρώτη φορά εκτίθενται ελληνικά έργα και αντικείμενα στη Βιβλιοθήκη της πολιτειακής Βουλής της Νότιας Αυστραλίας. Την έκθεση, που θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15 Απριλίου, διοργανώνει το “Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας“. Όπως δήλωσε την Τετάρτη 7 Απριλίου, η πρόεδρος του μουσείου κα. Χρυσούλα Μελισσινάκη, στη “Φωνή της Ελλάδας“, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ...
08 Απριλίου, 2021 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 21:25

Ελληνικά έργα στη Βιβλιοθήκη της πολιτειακής Βουλής της Νότιας Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ελληνικά έργα στη Βιβλιοθήκη της πολιτειακής Βουλής της Νότιας Αυστραλίας

Για πρώτη φορά εκτίθενται ελληνικά έργα και αντικείμενα στη Βιβλιοθήκη της πολιτειακής Βουλής της Νότιας Αυστραλίας. Την έκθεση, που θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15 Απριλίου, διοργανώνει το “Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας“.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη 7 Απριλίου, η πρόεδρος του μουσείου κα. Χρυσούλα Μελισσινάκη, στη “Φωνή της Ελλάδας“, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Απόδημους Έλληνες και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος: “η έκθεση διοργανώθηκε μετά από πρόσκληση των ομογενών βουλευτών της Νότιας Αυστραλίας. Είναι η πρώτη φορά που εκτίθενται ελληνικά αντικείμενα στον συγκεκριμένο χώρο όπως μας ανέφερε ο Βιβλιοθηκάριος της Βουλής Dr. John Weste και αυτό σημαίνει αναγνώριση και καταξίωση του Ελληνισμού και φυσικά του Ελληνικού Μουσείου Αδελαΐδας. Ήδη την επισκέφθηκαν o πρωθυπουργός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας Steven Marshall, ομογενείς πολιτικοί καθώς και οι μαθητές του ελληνικού τμήματος του Adelaide High School“.

Η κ. Μελισσινάκη αναφέρθηκε ακόμη στην επόμενη μεγάλη έκθεση του Μουσείου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και θα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ τόνισε ότι “Επιβάλλεται να προβάλλουμε τον ελληνικό πολιτισμό“.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2019, καλύπτοντας ένα κενό που υπήρχε μέχρι τότε στη Νότια Αυστραλία και με στόχο να διασώσει πολύτιμα αντικείμενα που είχαν φέρει μαζί τους στην Αυστραλία, όταν μετανάστευσαν οι Έλληνες για μια καλύτερη ζωή. Έχει αγκαλιαστεί από τους ομογενείς της περιοχής και ήδη περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό οικογενειακών κειμηλίων παραδοσιακού χαρακτήρα, εργόχειρων, εικόνων καθώς και εκθέματα που έχουν δημιουργήσει τα οποία έχουν δημιουργήσει στην Αυστραλία, Έλληνες ομογενείς καλλιτέχνες. Παράλληλα, φιλοξενούνται αντικείμενα που έχουν δωρίσει καλλιτέχνες και από την Ελλάδα, αλλά και ενδυμασίες από το Μουσείο Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο δώρισε ευγενικά στο Μουσείο της Αδελαΐδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κατάλογο των εκθεμάτων περιλαμβάνονται και περισσότερα από 1300 βιβλία, από το 1870 μέχρι σήμερα, με θέμα την Ελλάδα και την Ομογένεια.

Το Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας, δεν διαθέτει προς το παρόν μόνιμη στέγη, αλλά όπως είπε η κ. Μελισσινάκη, σύντομα ελπίζει ότι θα βρεθεί και ο κατάλληλος χώρος.

Πηγή: ert.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων