06/06/2019 06/06/2019 Ένας ομογενής καλλιτέχνης, που κάνει μουσική επαγγελματική καριέρα στην Ελλάδα, όπου ζει μόνιμα, πραγματοποιεί ταξίδι αστραπή στην Αυστραλία. Πρόκειται, για το λυράρη και ερμηνευτή Σήφη Τσουρδαλάκη, ο οποίος μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα, της ραδιοφωνίας SBS, αναφέρθηκε στο πώς προέκυψε η αγάπη του για την παραδοσιακή κρητική μουσική και η μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία του. Ο κ....
06 Ιουνίου, 2019 - 20:27

Ένας ομογενής ταγμένος στην κρητική μουσική

Διαδώστε:
Ένας ομογενής ταγμένος στην κρητική μουσική

Ένας ομογενής καλλιτέχνης, που κάνει μουσική επαγγελματική καριέρα στην Ελλάδα, όπου ζει μόνιμα, πραγματοποιεί ταξίδι αστραπή στην Αυστραλία.

Πρόκειται, για το λυράρη και ερμηνευτή Σήφη Τσουρδαλάκη, ο οποίος μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα, της ραδιοφωνίας SBS, αναφέρθηκε στο πώς προέκυψε η αγάπη του για την παραδοσιακή κρητική μουσική και η μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία του.

Ο κ. Τσουρδαλάκης, είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στη Μελβούρνη, με έντονα, όμως, τα ελληνικά ερεθίσματα, όπως, άλλωστε, προδίδει και η ζωηρή ενασχόληση του αδερφού του Αντώνη Τσουρδαλάκη, με ομογενειακούς οργανισμούς. Η αγάπη του για την κρητική μουσική, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, αν και με το όργανο της λύρας άρχισε να καταπιάνεται στην εφηβεία, όπως μας είπε. Στην οικογένεια, βέβαια, μας αποκάλυψε, ότι υπάρχει μουσική ρίζα, από την πλευρά του πατέρα του.

Τόλμησε να ανοίξει τα μουσικά φτερά του και να πετάξει στον τόπο όπου γεννήθηκε η μουσική αυτή παράδοση, κατόπιν της δύναμης που άντλησε από το ομογενειακό κοινό, όπως σημείωσε. «Πήρα την μεγάλη απόφαση να πάω εκεί που γεννήθηκε η μουσική μας να κάτσω δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες και πρωτομάστορες..», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσουρδαλάκης, θα εμφανιστεί για μια και μόνο παράσταση το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου στο Κρητικό χωριό, που βρίσκεται στην περιοχή Wantirna South, της Μελβούρνης.

Πηγή:www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων